Srbija sa više od 30 strelaca na Evropskom prvenstvu u Đeru

Reprezentaciju Srbije u streljaštvu na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje će biti održano od 24. februara do 2. marta u Đeru, predstavljaće 31 takmičar

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport/Xinhua/Lin Shanchuan
Foto: Starsport/Xinhua/Lin Shanchuan

U saopštenju SSS se navodi da su se sportski direktor SSS Dragan Marković, selektori Dragan Donević i Jasna Šekarić, kao i ostali članovi stručnog štaba opredelili da šansu na EP ukažu većem broju strelaca nego obično.

"Po pravilima je već neko vreme dozvoljeno da jedna zemlja može da prijavi više od po tri učesnika u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ovaj put iskoristili smo tu mogućnost, s obzirom da je veći broj kandidata za reprezentaciju postizao dobre rezultate ove sezone i u Mađarsku idemo u proširenom sastavu", rekao je Marković.
U seniorskoj konkurenciji jedna zemlja može da prijavi po pet, a u juniorskoj po šest strelaca u jednoj discipini.

"Što se seniorskih pojedinačnih disciplina tiče, maksimalno po tri strelca iz jedne zemlje se bore za plasman u finale i medalje, a ostali samo za bodove za svetsku rang listu. U skladu s pravilima, po dolasku na Evropsko prvenstvo ćemo odrediti ko će se takmičiti samo za bodove za rang listu. Na licu mesta ćemo izabrati i sastave miks parova", dodao je Marković.

Juniorska takmičenja će biti održana od 24. do 28. februara, a seniorska od 29. februara do drugog marta.

Sastav Srbije na EP u Đeru: Puška, seniori: Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić, Stevan Jovanović, Dušan Stojadinović.

Puška, seniorke: Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović, Sanja Vukašinović.

Pištolj, seniori: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov. Pištolj, seniorke: Zorana Arunović, Brankica Zarić, Jovana Todorović, Jelena Todorović.

Puška, juniorke: Aleksandra Havran, Emilija Ponjavić, Ljiljana Cvetković, Anja Knežević, Iva Rakonjac. Puška, juniori: Uroš Aleksić, Aleksa Rakonjac, Petar Erdei.

Pištolj, juniorke: Eleonora Radulović, Nađa Martinović, Kristina Pejović, Tea Mikec.

Pištolj, juniori: Luka Milošević, Marko Ninković, Uroš Gajić.

Evropsko prvenstvo u Đeru će biti jedno od tri ovogodišnja kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre.

U svakoj seniorskoj pojedinačnoj disciplini deliće se po dve kvote za OI. Strelci će šansu da izbore vize za Pariz imati i na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku i Svetskom kvalifikacionom turniru u Rio de Žaneiru.

I na ova dva takmičenja, koja su na programu u aprilu, će u svakoj disciplini na raspolaganju biti po dve kvote.

Srbija za sada ima dva mesta na olimpijskom streljačkom turniru, koja su izborili Zorana Arunović i Damir Mikec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.