B92 Sport Peking 2008 Intervju

6. avgust 2008. | 11:39

Đukić: "I rezultat i selekcija za A tim"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je agenciji Beta da lično ima velika očekivanja od Olimpijskih igara u Pekingu, ali da mu je prva želja da odmeri snage sa jakim protivnicima.

"Na prvom mestu želimo da se odmerimo sa veoma jakim selekcijama, poput Argentine, Obale Slonovače i Australije sa kojima igramo u grupi. Imamo dobru ekipu, koja je sačinjena od dosta potencijalnih 'A' reprezentativaca. Pored rezultata želim i da isprobam koliko ko može da da 'A' timu", izjavio je Đukić Beti pre polaska u Peking.

Đukić je istakao da igrače neće opterećivati zahtevanjem plasmana u određene faze takmičenja.

"Veoma je teško postavljati neke ciljeve. U teškoj smo grupi, nismo imali mnogo vremena da se pripremimo. Lično, moja očekivanja su velika, kao i uvek maksimalna. Od igrača ću i tražiti samo da daju maksimum, a videćemo koliko je to, ne želim da ih opterećujem", naveo je Đukić.

Srpski fudbaleri će takmičenje početi utakmicom sa Australijom, koja se u okviru grupe A igra u četvrtak u Šangaju.

"Australija je čvrsta ekipa, gro njenih fudbalera igra u engleskoj Premijer ligi, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i snazi. Igraju u sistemu 4-3-3, fizički su veoma snažni, mogu da igraju na duge lopte, ali i kratke pasove, dakle raznovrsno", ocenio je Đukić.

Srpski selektor je naglasio da njegov tim mora da Australijance shvati veoma ozbiljno, pre svega zato što tim duelom počinje takmičenje.

"Prva utakmica je uvek bitna, jer ako dobro uđete u takmičenje, to vam daje veliko samopouzdanje... Idemo hrabro, odvažno, sa maksimalnim ambicijama i željama", rekao je Đukić i dodao da su svi svesni veličine Olimpijskih igara.

"Dovoljno govori podatak da su se zbog Olimpijskih igara i ratovi prekidali. Svima nam je velika čast što ćemo biti njeni učesnici", istakao je Miroslav Đukić.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


Šefica misije Olimpijskog komiteta Srbije u Pekingu Snežana Lakićević-Stojačić izrazila je nadu da će srpski sportisti na

Postojeći komentari (67) | Pošaljite komentar

Ambasador Kine u Srbiji Vei Jinghua izjavio je u intervjuu Tanjugu da su 29. letnje Olimijske igre u Pekingu svečani sportski

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Fudbaler brazilskog olimpijskog tima Ronaldinjo rekao je sa svojom reprezentacijom želi da "stvara istoriju" na

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena, Rumunka Nađa Komaneči, koja je prva u istoriji ženske gimnastike na Olimpijskim

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković ocenio je u intervjuu Tanjugu da je projektovanje programa rada između

Postojeći komentari (1) | Pošaljite komentar


nedelja 25. februar 2024.

Medalje

  Država Zlatne medalje Srebrne medalje Bronzane medalje Ukupno
1. Kina Kina 51 21 28 100
2. Sjedinjene Američke Države Sjedinjene Američke Države 36 38 36 110
3. Rusija Rusija 23 21 28 72
4. Velika Britanija Velika Britanija 19 13 15 47
5. Nemačka Nemačka 16 10 15 41

Fantasy fudbal
Igra: Virtuelni selektor, kreiraj svoj košarkaški tim