Nova vest
Olimpizam

Petak, 27.10.2023.

12:45

Završeno 22. po redu "Fontana sportsko leto" – praznik sporta i igre

U novobeogradskom bloku 1 na Fontani završeno je 22. izdanje tradicionalne sportske manifestacije "Fontana sportsko leto".

Izvor: B92

Autor:B92

Završeno 22. po redu
Foto: "Fontana sportsko leto"

Svojevrsni festival sporta, volontiranja i dečije igre se ove godine održao u periodu od 25. septembra do 01. oktobra, a okupio je više od 900 mladih takmičara i preko stotinu volontera, najviše dece i omladine sa područja Novog Beograda.

Od sportova na programu su bili: mali fudbal, odbojka, tekvondo, rukomet kao i kulturno-umetnički program.

Najbolje plasirane ekipe i pojedinci malog fudbala za 2023. godinu:

FONTANA KUP do 23. godine: 1. Ninja Kids, 2. Malaga, 3. FK Fon; Najbolji igrač i strelac: Aleksandar Zafirov (Malaga); Najbolji golman: Ognjen Ljutica

Kategorija 2013/14: 1. FK Milutinac, 2. Fair Play 06, 3. Blok 3; Najbolji igrač: Viktor Levakov (Fer Plej 06), strelac: Janković Stefan (Blok 3), golman: Vuk Gagić (Blok 3)

Kategorija 2011/12: 1. Sokolovi, 2. Blok 30, 3. Teatar 13, Najbolji igrač i strelac: Aleksandar Ivanovski (Sokolovi), golman: Mihajlo Nestorović (Sokolovi)

Kategorija 2009/10: 1. FK Jelovac, 2. FK Tempo, 3. Deca Blokova, Najbolji igrač i strelac: Nikola Stojaković (Tempo), golman: Stefan Đuričić (FK Jelovac)

Kategorija 2007/08: 1. Dragan Mance, 2. Taurunum, 3. Crna Rupa, Najbolji igrač: Đorđe Todorović (D.Mance), strelac: Pavle Cvijović (D. Mance), golman: David Pljevaljčić (Taurunum)

Kategorija 2005/06: 1. FK Arsenal Zemun, 2. Duškovci, 3. Blokovska kultura, Najbolji igrač: Nikola Vračević (FK Arsenal), strelac: Marko Devrnja (Duškovci), golman: Nikola Vidić (FK Arsenal)

Za najboljeg golmana celokupnog turnira proglašen je Nemanja Jovanović (2007-2008) iz ekipe Dragan Mance.

U okviru manifestacije po prvi put je održan i rukometni turnir pod nazivom "Fontana handball cup" u saradnji sa RK Novi Beograd. Na turniru su učestvovali dečaci i devojčice rođeni 2012. godine i mlađi.

Kod dečaka su učestvovali klubovi: Novi Beograd, Rakovica, Lavovi i Kosmaj. A kod devojčica Novi Beograd, Lavovi, Kosmaj i Beograd. Na turniru je odigrano 12 utakmica a svi učesnici su dobili medalje za učešće.

Tekvondo klub "Taurunum" iz Zemuna je za najmlađe organizovao školicu tekvondoa kao miks školice sporta i tekvondoa. Sa decom se radilo na razvoju motorike i okretnosti a sve kroz igru i zabavu.

Odbojka je bila rezervisana za devojčice. U saradnji sa više odbojkaških klubova sa Novog Beograda izvođeni su javni časovi i pokazne vežbe.

Kulturno-umetnički program su ulepšale mlade balerine a program je organizovan u saradnji sa Baletskim studijom Adagio.

"Izuzetno nam je drago i srce nam je puno što smo posle 8 godina uspeli da vratimo manifestaciju deci Beograda. Zdravo i pravilno vaspitanje dece kao i građenje duha zajedništva kod mladih nam je primarni cilj a pozitivan uspeh na tom polju ove godine je premašio sva naša očekivanja. Na prvom mestu bi se zahvalili NAŠIM volonterima. Na njih smo najviše ponosni. Iskazali su visok stepen posvećenosti i želje za učenjem a kroz rad i uključivanje u samu organizaciju stekli su određena znanja koja će im sigurno značiti u budućnosti. Oni su nam najveći podstrek i motivacija u radu.

Veliku zahvalnost dugujemo Gradskoj opštini Novi Beograd koja je bila Generalni pokrovitelj manifestacije i koja je posle dve decenije saradnje po prvi put realno vrednovala naš rad i pomogla nam u bitnim segmentima organizacije. Bez njihove podrške nebi uspeli da posle 8 godina pauze vratimo manifestaciju. Ljudi iz opštine koji su prepoznali naš pozitivan uticaj u zajednici i koji su nam najviše pomogli su Predsednik opštine Bojan Bovan, predsednik skupštine opštine Marko Graović, Dejan Remetić, Stefan Lazarević i Vladimir Obradović", navode organizatori.

Takođe, Fontana sportsko leto podržali su i: Kompanija Visaris, Bambi, Wurth, Mc Donalds, Rent Event, Crowne Plaza, Aqua Gala, Decathlon, Proteini.Si, Leto DOO, Platinum Srbija, Limo service Fontana, Duka Dent Orto centar, Farbara Lazur, Aleksandrija Dent, Kopirnice ANTIKA, Prodavnice DUĆAN, Štamparija Beopres, Yas Toys, Ventus Rosa i Toi-Toi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu