Sve novine iz sveta fitnesa na Beogradskom sajmu od 12. do 14. oktobra

Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja pod nazivom Belfis od 12. do 14. oktobra, drugu godinu zaredom, biće održan u Beogradu.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

U hali 3 Beogradskog sajma, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Tokom tri dana sajma očekuje se oko deset hiljada posetilaca koji će na raspolaganju imati prezentacije vezane za fitnes, velnes, mešovite borilačke veštine, aktivnosti za decu, bodibilding...

Posebnu vrednost ovom sajmu daće i održavanje osmog Evropskog fitnes kongresa na kome kao i raznih seminara i predavanja vrhunskih stručnjaka.

"Prvenstvena ideja za organizaciju ovakvog sajma je promocija zdravog života i zdrave ishrane, popularizacija rekreacije i fitnesa, a sve u cilju stvaranja zdravije nacije. Poslednja istraživanja ukazaju na dramatičnu porast gojaznosti stanovištva koja je u poslednje tri decenije sa svega šest odsto skočila na čak 20 procenata. Zato je neophodno na sve načine isticati važnost fizičkog vežbanja kao najefikasnijeg načina prevencije zdravlja, naročito kod dece", počeo je priču Dragan Tomašević jedan od organizatora ovog sajma i generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije i potom dodao:

"Upravo iz tog razloga svim posetiocima biće omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status. Na galeriji Hale 3 biće formiran medicinski korner gde će se vršiti osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analiza koja olakšava prepoznavanje potencijalnih zdravstvenih tegoba kod rekreativaca, ali i utvrđuje dijagnostiku sportskih performansi. Meriće se nivo stresa, krvni pritisak, utvrđivati telesni sastav, analize kičmenog stuba, davaće se predlozi ishrane i programi sportskih aktivnosti i sve to besplatno".

Poseban program pripremljen je za najmlađe posetioce:

"U dečijoj zona mališani će moći da uživaju u mnoštvu aktivnosti, različitim igrama, vežbama sa loptom, poligonima, demonstracijama školica sporta, promociji raznih sportova, ali i zabavnim programima. Sve te aktivnosti biće usmerene ka tome da deci predstavimo koliko je za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, ali i bolje rezultate u školi važno redovno bavljenje sportom", dodao je Tomašević.

"Za sve trenere i instruktore obezbeđen je izuzetno bogat program radionica na kojima će moći da se upoznaju i ovladaju novim ili usavrše postojeća znanja i veštine. Biće zastupljene sve oblasti fitnesa: grupni aerobni programi, funkcionalni trening, pilates kao i personalni treninzi", zaključio je Tomašević.

Organizatori pripremaju i brojna iznenađenja, poklone za posetioce kao i takmičenja u paverliftingu, fit kidu i bodibilding reviju.

Ulaznice za sajam fitnesa, velnesa i zdravlja koštaće 250 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.