Nova vest
Odbojka 0

29.2.2024.

6:00

Premijerno SP u pionirskoj konkurenciji u Peruu i Bugarskoj

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da će se premijerno SP 2024. u pionirskoj konkurenciji odigrati u Peruu i Bugarskoj.

Izvor: OSSRB

Profimedia

Na prvenstvima će igrati odbojkašice i odbojkaši do 17 godina, rođeni 2008. i mlađi.

I SP 2024. u konkurenciji pionirki odigraće se od 17. do 24. avgusta u Peruu, a mesto će naknadno biti određeno. Pored domaćina, Perua, na SP će igrati Italija, Hrvatska, Turska, Argentina, Brazil, Kanada, Kina, Kineski Tajpeh, Dominikanska Republika, Ekvador, Egipat, Japan, Meksiko, Portoriko i Tajland.

Administrativni Bord FIVB odobrio je učešće Egipta, iako su na kvalifikacionom turniru u Africi (CAVB) igrale samo 3 selekcije, umesto propisanih četiri.

Egipat je prvak Afrike i igraće na prvom SP, dok su preostala dva mesta predviđena za Afriku, odlukom Administrativnog Borda FIVB popunile dve najuspešnije četvrtoplasirane selekcije na osnovu rang liste FIVB za kadetkinje (do 19 godina), a to su Tajland (No. 5) i Dominikanska Republika (No. 13).

I SP 2024. u konkurenciji pionira odigraće se od 24. do 31. avgusta, a mesto će naknadno biti određeno.

Pored Bugarske, domaćina, na SP će igrati Italija, Španija, Belgija, Argentina, Brazil, Čile, Kineski Tajpeh, Kuba, Egipat, Iran, Libija, Meksiko, Portoriko, Tunis i Uzbekistan.

Sistemom takmičenja je predviđeno da 16 reprezentacija budu svrstane u 4 grupe. Po završetku takmičenja po grupama, na osnovu plasmana, biće određeni parovi osmine finala, a zatim četvrtfinala, polufinala i utakmica za medalje.

Žreb za oba SP će se obaviti u martu.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve