Žreb za odbojkaška EP u novembru

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je da će se žreb za naredno Evropsko prvenstvo u muškoj i ženskoj konkurenciji biti održan 16. novembra u Napulju.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia/Sergei Bobylev/TASS
Foto: Profimedia/Sergei Bobylev/TASS

EP u konkurenciji odbojkašica biće odigrano od 15. avgusta do 3. septembra naredne godine u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

EP za odbojkaše je na programu od 28. avgusta do 16. septembra 2023. u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

CEV je danas saopštio da su poznate po 23 reprezentacije učesnice EP, kao i da he odluka o učešću Rusije biti doneta 31. oktobra.

Plasman na EP u konkurenciji odbojkašica su, pored domaćina, izborili Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, BiH, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan.

Ako Rusiji ne bude dozvoljeno učešće, na EP će igrati odbojkašice Izraela.

Plasman na EP u konkurenciji odbojkaša izborili su, pored domaćina, i Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija.

U slučaju da Rusija ne igra, zameniće je odbojkaši Švedske.

Na EP u obe konkurencije, 24 selekcije će biti podeljene u četiri grupe sa po šest reprezentacija. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.