Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.12.2023.

08:00

Lejkersi ispisali istoriju – Lebron podigao pehar VIDEO

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa osvojili su NBA Kup, pošto su u finalu premijernog izdanja ovog takmičenja pobedili Indijanu 123:109.

Izvor: B92

Autor:B92

Lejkersi ispisali istoriju – Lebron podigao pehar VIDEO
Foto: Profimedia

Lejkerse je do trijumfa predvodio tandem Entoni Dejvis- Lebron Džejms.

"Obrva" je susret u Las Vegasu završila sa dabl-dabl učinkom od 41 poena i 20 uhvaćenih lopti, dok je "Kralj" takođe imao dvocifrene brojke u dve kolone - 24 koša i 11 skokova, a Džejms je proglašen za najboljeg igrača (MVP) NBA Kupa.

Lebron je u novom takmičenju prosečno beležio 26.4 poena, osam skokova i sedam asistencija po meču.

Lebron i Lejkersi tako su se upisali u istoriju kao prvi osvajači novoformiranog takmičenja.

"Jezerdžije" su od starta nametnule svoj ritam, Pejsersi su bili ravnopravn rival tokom druge deonice, a Lejkersi su potpunu inicijativu i na pauzu su otišli sa prednošću od pet poena (65:60).

U nastavku meča Lebron i družina išli su nekoliko put na dvocifrenu razliku, da bi u odlučujućem periodu stisli gas i rešili sve dileme oko pobednika.

Imali su Lejkersi najvećih 16 poena prednosti, da bi na kraju sa 123:109 upisali trijumf vredan pehara.

Pored Dejvsa i Džejmsa, istakao se Ostin Rivs sa 28 poena, dva skoka i tri asistenicje, a od velike pomoći bio je Dianđelo Rasel sa 13 koševa i sedam dodavanja.

Kod Indijane istakli su se Hailbarton i Maturin, koji su ubacili su po 20 poena, što je bilo nedovoljno da se izbegne poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu