Nova vest
Košarka

Sreda, 06.12.2023.

08:10

Lebron dobio duel sa Durentom, Lejkersi posle kontroverze u polufinalu Kupa VIDEO

Los Anđeles Lejkersi izborili su plasman u polufinale NBA kupa pobedom nad Finiksom od 106:103.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lebron dobio duel sa Durentom, Lejkersi posle kontroverze u polufinalu Kupa VIDEO
Foto: Profimedia

Lebron Džejms i Kevin Durent imali su susret oči u oči, na kraju, "kralj" je pokazao sa je nezaustavljiv, te da je i dalje lider ekipe.

Lebron je u poslednjoj četvrtini preuzeo odgovornost i u tom delu postigao 15 poena, da bi na kraju imao učinak od 31 poena, osam skokova, 11 asistencija i čak pet ukradenih lopti.

Pomogao mu je maksimalno Entoni Dejvis koji je za nepunih 39 minuta na parketu postigao 27 poena uz 15 skokova i asistenciju.

Solidan učinak imao je i ostin Rivers sa 20 poena, dok je kod Sansa Durent postigao takođe 31 poen, ali uz sedam skokova i četiri asistencije.

Po 21 poen postigli su Grejson Alen i Devin Buker, Jusuf Nurkić je postigao tri poena uz osam skokova i četiri asistencije za 29 minuta.

U finišu je viđena drama, Buker je pogodio koš i smanjio na 102:101 na samo 29 sekundi pre kraja, da bi potom Rivs pogodio trojku na 15 sekundi pre isteka vremena.

Durent je potom opet poentirao, a onda je usledio kontroverzan trenutak meča.

Sudije su prihvatile Lebronov zahtev za tajm-autom, iako je u tom trenutku delovalo da je Buker izbio Rivsu loptu iz ruku.

"To je ničija lopta, ne možeš da tražiš tajm-aut kad je ničija lopta. Ne znam zašto su svirali. Sve u ovoj ligi može da se pregleda. Ne znam zašto to nije moglo. Postavili smo zamku, ukrali loptu i prokleta pištaljka se čula. Frustrirani smo",
rekao je trener Sansa Frenk Vogel.

Imali su Sansi pokušaj da izjednače, ali je Durent promašio u pokušaju za tri i tako su Lejkersi slavili.

Njih u polufinalu očekuje susret sa Nju Orleansom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu