Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.06.2023.

08:42

Derik Rouz na izlaznim vratima Njujorka

Veteranu, nekada najboljem igraču lige, nudi se opcija da ostane ali uz znatno niži ugovor pa je verovatan odlazak u drugu sredinu,

Izvor: B92

Autor:B92

Derik Rouz na izlaznim vratima Njujorka
Foto: Profimedia

Njujork Niksi neće iskorisiti opciju produžetka saradnje sa Derikom Rouzom (35) pod uslovima koji su na snazi sporazumom dve strane od pre dve godine.

Rouz je jedan od najplaćeniji igrača ekipe, peti najplaćeniji ako ćemo precizno (15 miliona dolara), ali sada je već u godinama kada se preispituju njegove finansijske želje i mogućnosti koje sada ima kao igrač.

Otud i odluka Niksa da ne nastave saradnju sa nekadašnjim najkorisnijim igračem lige po aktuelnim uslovima.

Rouzu se nudi znatno manji ugovor, veteranski, a druga opcija je odlazak u drugu sredinu. Čak se već pominju Lejkersi kao moguća naredna destinacija nekdašanjeg lidera Čikago Bulsa.

Daleko od toga da je Rouz imao sporednu ulogu u Niksima.

Već u prvoj sezoni po dolasku (2020/2021) pomogao je ekipi da se plasira u plej-of, a koliko je njegov doprinos tome bio značajan svedoči i činjenica da je bio treći u izboru za najboljeh šestog irgača te sezone.

Međutim, kao i u većem delu njegove karijere, povrede su ga usporile, ovog puta problemi sa skočnim zglobom, te je ispao iz ritma i rotacije kod Tibodoa u narednoj sezoni, a gotovo je imao marginalizovanu ulogu u tekokončanoj takmičarskoj kampanji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu