Nova vest
Košarka

Subota, 29.10.2022.

19:14

Jokićev saigrač kao Kari VIDEO

Košarkaš Denvera Majkl Porter junior jedino je ime uz Stefa Karija u jednoj specifičnoj statističkoj kategoriji.

Izvor:

Autor:

Jokićev saigrač kao Kari VIDEO
Foto: Profimedia

Krilni košarkaš je u pobedi protiv Jute (117:101) odigrao 130. utakmicu u dosadašnjem delu NBA karijere i za to vreme je postigao 262 trojke.

Uspešnos pogođenih šuteva iz daljine mu je 42,7 odsto, a jedini drugi igrač sa više od 250 trojki u prvih 130 utakmica i sa takvom preciznošću je upravo dvostruki MVP Stef Kari koji je u tom periodu postigao četiri trojke manje od Portera, ali uz nešto bolje procente (43,1%).

Porter junior je uz Bounsa Hajlanda bio najzaslužniji za pobedu Nagetsa protiv ekipe iz Solt Lejk Sitija. Meč je završio sa 22 poena i 13 skokova za 30 minuta na parketu.

U uvodnih pet utakmica pruža statistički identične partije kao i u sezoni 2020/21, poslednjoj pre nego što je prošle zaradio tešku povredu zbog koje je odigrao samo devet mečeva.

Na teren se u ekipi iz Kolorada vratio i Džamal Marej nakon dugog odsustva i sa njima dvojicom su otpočeli sezonu sa četiri pobede i dva poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve