Nova vest
Košarka

Subota, 24.09.2022.

17:30

Čak i da se to desi, Amerikanac je uveren: Jokić neće biti MVP VIDEO

Brajan Vindhorst, novinar ESPN-a, smatra da Nikola Jokić neće osvojiti treću godinu zaredom MVP nagradu, čak i ako nadmaši učinjeno iz sezone 2021/22.

Izvor: B92

Autor:B92

Čak i da se to desi, Amerikanac je uveren: Jokić neće biti MVP VIDEO
Foto: Profimedia/ Ethan Miller

U najnovijem izdanju podkasta "Hoop collective", novinari ESPN-a Tim Mekmen, Om Jangmisuk i Brajan Vindhorst pričali su o Denver Nagetsima.

Tema je bila predstojeća sezona u kojoj će Nagetsi konačno biti kompletni, pošto se u ekipu vraćaju Džamal Marej i Majkl Porter junior.

Jangmisuk pokrenuo je temu najkorisnijeg igrača sezone 2022/23. rekavši da bi Nikola Jokić mogao i do treće MVP nagrade u isto toliko godina, ukoliko zadrži ili popravi brojke i ako Denver pobedi na 55 ili više utakmica.

"Mislim da će bez problema pobediti na 50 i više utakmica. Takođe, mislim da Jokićevi brojevi mogu samo da rastu, uz Mareja i Portera. U istoriji je bilo samo nekoliko košarkaša koji su tri godine zaredom osvajali MVP nagradu – Leri Bird, Vilt Čemberlen…", rekao je Jangmisuk, na šta se popularni Vindi nadovezao:

"Teško je… Lestvica za tri MVP-a zaredom je postavljena visoko. Videli smo to kod drugih košarkaša poput Lebrona", kazao je dugogodišnji novinar i analitičar ESPN.

"Da, ali ako pobede na 55 utakmica, što bi bilo za sedam više u odnosu na prethodnu sezonu… I još ako mu brojevi budu bolji…", nastavio je da brani svoju tezu Jangmisuk.

Vindhorst smatra da ni to ne bi bilo dovoljno da Jokić uđe u društvo Birda, Čemberlena i Rasela.

"Čak i bude imao iste brojeve i Denver pobedi na više utakmica, neće osvojiti (novu MVP nagradu)", kazao je Brajan Vindhorst.

Vindi je poznat kao neko ko se dosta "bunio" što je Nikola Jokić drugu godinu zaredom dobio MVP nagradu. To ni on sam ne krije, smatra da je Embid trebalo da bude prošle sezone i zato je treći kolega u studiju, Tim Mekmen, počeo da ga zafrkava.

"Ne možeš govoriti o Jokiću o MVP-u tako što pokrećeš kampanju protiv njega", rekao je Mekmahon.

"Pogledaj, sada će da počne da vređa, pocrveneće... svaki put kada spomeneš Jokića kao MVP-a on će se uznemiriti… Mislio sam da sam te upozorio. Vidiš koliko je pocrveneo (od ljutnje)", govorio je Tim kolegi Omu.

"Pre dve godine sam glasao za Jokića za MVP-a, prošle sam za Embida. Je l’ to uvreda? Ne vidim nikakav problem", nadovezao se Vindhorst, na šta je Mekmen odgovorio:

"Ti si onaj koji ima problem".

Ova konverzacija je prošla uz dosta smeha, ali činjenica je da Brajan Vindhorst pripada onoj grupi novinara kojoj nije drago što je Jokić drugu godinu zaredom bio MVP, a samim tim mu tek ne bi bilo drago da to učini i treći put u isto toliko godina.

Nova sezona kreće 18. oktobra utakmicama između Fildelfija i Bostona, odnosno Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa.

Denver Nagetsi prvu utakmicu odigraće 19. protiv Jute Džez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve