Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.08.2022.

09:00

Rodman kreće u Rusiju da oslobodi Amerikanku iz zatvora

Bivši NBA košarkaš Denis Rodman rekao je da će pokušati da iz Rusije oslobodi sunarodnicu Britni Grajner iz zatvora.

Izvor: LN

Autor: LN

Rodman kreće u Rusiju da oslobodi Amerikanku iz zatvora
Foto: Profimedia

Grajner, zvezda WNBA, nedavno je osuđena na devet godina zatvora zbog pokušaja da u Rusiju unese nedozvoljene supstance.

"Dobio sam dozvolu da idem u Rusiju kako bih pomogao toj devojci. Pokušaću to da uradim ove nedelje", rekao je Rodman za "NBC".

Iako Rodman, koji je kroz istoriju imao zanimljive bilateralne odnose, verovatno sa sigurnošću veruje u uspeh svoje misije, mnogi ne dele taj stav.

"Javne su informacije da je naša administracija Rusima ponudila značajnu nagodbu i sve sem nastavka pregovora bi moglo da dodatno zakomplikuje situaciju i utiče na pokušaje oslobođenja", naveo je jedan zvaničnik administracije predsednika SAD Džoa Bajdena.

Ukoliko Rodman ode u Rusiju to neće biti prvi put da se bivša zvezda Čikago Bulsa bavi nezvaničnom diplomatijom.

On je tokom godina razvio odnos sa liderom Severne Koreje Kim Jong Unom i nekoliko puta je bio njegov gost, dok je predsednika Rusije Vladimira Putina nazvao "kul likom" nakon posete Moskvi 2014. godine.

Viđen je kako se 2018. zajedno sa Donaldom Trampom sastaje sa Jong Unom u Singapuru, a jednom prilikom je istakao da je upravo on zaslužan za oslobođenje Amerikanca Keneta Beja iz Severne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve