Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.09.2023.

11:45

Italija u četvrtfinalu Mundobasketa

Košarkaši Italije plasirali su se u četvrtfinale Mundobasketa, kao prvoplasirani tim iz grupe I.

Izvor: B92

Autor:B92

Italija u četvrtfinalu Mundobasketa

Italija je pobedila Portoriko 73:57 u poslednjem meču grupne faze, čime je Srbiji ostala šansa da pobedom protiv Dominkanske Republike izbori drugo mesto koje vodi među osam najboljih na svetu.

Italiju je do trijumfa predvodili Đampaolo Riči i Stefano Tonut sa po 15 poena, a veliku podršku imali su od Simeonea Fontekija (12 poena) i Điđija Datomea, koji je duel završio sa 11 koševa.

Portoiko je iznenadio nespremne Italijane na startu meča i poveo 4:0, ali su se Azuri ubrzo probudili i napravil seriju.

Blage oscilacije viđene su i nastavku deonice, Portoriko je pretio, ali kada je bilo teško Điđi Datome je pogađao trojke i z ćoška i vraćao Italijane, koji su posle 20 minuta igre imali samo tri poena prednosti (39:36).

Treća četvrtina je bila sa malo poena, a u njoj smo videli preokret i vođstvo Portorika (43:41), ali je i povratak Italije na krilma Điđija Datomea i Simonea Fontekija.

Njihovim trojkama italijanska uspela da se vrati i vode 51:47 pred odlučujućih 10. minuta, a u poslednjoj deonici su rutinski priveli meč u svoju korist za pobedu vrednu četvrfinala SP.

Italija sada čeka ishod meča Srbije i Dominikanske Republike, a ukoliko "orlovi“ dobiju Dominikanu, Italija će biti prvoplasirani tim I grupe i u četvrtfinalu će igrati sa protiv poraženog iz duela SAD – Litvanija.

Pored Italije plasman u četvrfinale Mundobasketa obezbedile su selekcijama SAD, Litvanije, Slovenije i Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu