Nova vest
Košarka

Utorak, 05.09.2023.

13:13

Bogdanović otkrio šta je Boriša rekao, pa poručio: I ja sam čovek

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović oglasio se na konferenciji za medije.

Izvor: SN

Autor: SN

Bogdanović otkrio šta je Boriša rekao, pa poručio: I ja sam čovek
Foto: FIBA

Srbija je pobedila Litvaniju rezultatom 87:68 i otišla u polufinale Svetskog prvenstva.

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji i ubacio 21 poen uz 9/13 iz igre i 4 skoka, 3 asistencije.

"Dobar je osećaj. Želim da kažem nešto od jutros. Naš saigrač Boriša Simanić nam je dao neverovatnu energiju. Bili smo nervozno, ja posebno. Od mlađih dana sam uvek gubio od Litvanije. Video sam Borišinu poruku. Rekao je: Momci, dobro sam. Samo što je razmišljao o nama to je velika stvar. Ujedinio nas je. Sjajan momak, ovo je za njega", kaže kapiten Bogdanović.

"Ponekad ne znam kako da se ponašam u ovim trenucima. Mnogo emocija, mnogo sjajnih igrača. Srećan sam što sam u toj poziciji. Možda sam Guduri rekao nešto što mu se svidelo. Možda je to nešto što je njemu pomoglo da igra bolje. Dobro je to. Čim prođe noć, moramo da idemo dalje. Da razmišljamo o narednom protivniku. To sam naučio iz iskustva. I dobrog i lošeg, isto je. Dali smo danas 300 odsto. Nadam se da će tako biti u budćnosti"


O ulozi lidera, rekao je:

"Ne znam. Igram instinktivno. Nekad šutiram previše. To sam ja. Nadam se da ću igrati ovako do kraja turnira. Uvek se trudim da se dokazujem. Sviđa mi se kako sam igrao danas. U napadu, neki šutevi su bili isforsirani. Imam malo vremena da se oporavim i spremim za ono što nas dalje očekuje"

O lošem meču protiv Italijana:

"Ja iskreno ne biram utakmice kad ću da igram dobro, a kad loše. Dešava mi se, je*iga, I ja sam čovek. Nisam namerno promašivao, kao Ameri će da ispadnu protiv Litvanije. Tako ispada. Svaka je išla pravo i ja sam mislio to je ta. Pričao sam sa Jovketom u NBA tako imamo, kad je 15,16 razlike nastavljamo da gazimo. Još dve trojke i to je to."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
ABA

Oglasilo se Tužilaštvo zbog tuče Nanelija i Lazarevića

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da će odluku o krivičnom gonjenju nakon tuče košarkaša Partizana i Crvene Zvezde Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića u Beogradskoj areni doneti nakon uzimanja izjava od svih svedoka incidenta.

Tanjug

17:35

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu