Nova vest
Košarka 3

9.4.2024.

10:39

Španci pokušali da preotmu Sabonisa, Arvidas stopirao

Litvanski košarkaš Domantas Sabonis prisetio se detalja iz detinjstva kada je umalo postao deo mladih selekcija španskog nacionalnog tima.

Dušan Đukanović
Profimedia

Sin legendarnog Arvidasa Sabonisa je odrastao u Španiji u koju se porodica preselila 2003. godine, neposredno pre nego što je Arvidas okončao NBA karijeru.

Karijeru je započeo u Unikahi, pre nego što je prešao na Gonzagu gde je bio dve godine pre nego što je započeo za sada sjajnu NBA karijeru.

Gostujući u podkastu Adrijana Vojnarovskog, govorio je o svojim počecima na Pirinejskom poluostrvu.

"Definitivno sam razvio svoju igru u španskom sistemu. Te godine dok sam odrastao, tinejdžerske, su bile najvažnije prema mom mišljenju", rekao je Sabonis, na šta se popularni Voj nadovezao pitanjem u vezi sa pokušajima Španaca da ga prisvoje:

"Možda kada sam bio baš mlad. Imao sam 14 kada je organizovan kamp. Pokušali su da mi prodaju priču: ‘To je samo kamp, dođi‘. Moj otac je odmah završio sa tom pričom. Bio je u fazonu ‘Ne, ne. Ti dolaziš u Litvaniju na leto‘."

Za njega nema ništa što može da se poredi sa nošenjem dresa baltičke reprezentacije.

"Generacije prolaze, ali je osećaj isti. Ne postoji ništa kao igranje za reprezentaciju, naročito Litvaniju. Košarka je kao religija. Osećaj koji imaš kada si sa tim timom svako leto, to ne možeđ ni sa čim da uporediš. Sa bojama zastave na tvom dresu, bez obzira ko se pojavi na okupljanju. Izgradite vezu koja prevazilazi teren", zaključio je Sabonis.

Sabonis ove sezone u proseku beleži 19,5 poena i 13,8 skokova uz 8,3 asistencija na 78 mečevaza Sakramento.

Oborio je rekord Kevina Lava po broju uzastopnih dabl-dablova, kojih u ovim trenutku ima 61.

Ujedno, predvodi NBA ove sezone po broju tripl-dablova (26).

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

4 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu