Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.02.2024.

22:06

Šta je ablacija srca kojoj je Paspalj podvrgnut?

Žarko Paspalj (57) podvrgnut je ablaciji srca, nakon što je ranije tokom dana hitno primljen u bolnicu.

Izvor:

Autor:

Šta je ablacija srca kojoj je Paspalj podvrgnut?
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Proslavljeni košarkaš je trebalo da prisustvuje jednoj svečanosti u Grčkoj, gde je trebalo da mu bude uručena nagrada za životno delo, ali su se isprečili srčani problemi.

Zbog toga je Paspalj zatražio medicinsku pomoć, posle čega je i operisan.

Ablacija je procedura kojom se umanjuju simptomi atrijalne fibrilacije kao što su ubrzani i nepravilni rad srca, kratak dah, netolerancija na napor. Ablacija se savetuje ukoliko ostali načini lečenja ne daju željene rezultate. Cilj procedure, koja se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji jeste da se uspostavi normalan srčani ritam.

Paspalj je trenutno stabilno i biće zadržan na intezivnoj nezi iz predostrožnosti. Kako navodi "Sportklub" iz izvora bliskih našem nekadašnjem reprezentativcu, poduhvat je svakako bio u planu, ali je sa novonastalim problemima ubrzan.

On je ranije ima dva srčana i jedan moždani udar. Paspalj je 2022. godine takođe hospitalizovan zbog srčanih problema, dok je 2001.prvi put doživeo infarkt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu