Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.12.2023.

19:05

Ubedljiva pobeda Partizana – "studenti" pali "ispit" u Beogradskoj areni

Košarkaši Partizana su ubedljivo savladali Studentski centar 99:76, u okviru 11. kola ABA lige u "Beogradskoj areni".

Izvor: B92

Autor:B92

Ubedljiva pobeda Partizana –
Foto: ABA liga/Partizan

Izabranici Željka Obradovića su upisali treću uzastopnu pobedu, pošto su u prethodna dva meča deklasirali Borac Čačak i FMP.

Crno-beli posle ovog trijumfa imaju skor 8-3 u regionalnom takmičenju, dok je Studentski centar na 6-5.

Partizan je mnogo bolje ušao u meč i "rafalnom paljbom" za tri poena napravio 12:0 seriju. Pogodio je Ponitka dve trojke, a po jednu su postigli Smajlagić i Ledej.

Drežnjak je uspeo da prekine seriju i postigne prve poene za Studentski centar, a potom su Kamenjaš i Doukins umanjili zaostatak – 14:6.

Nastavili su crno-beli u odličnom ritmu i tri minuta do kraja prve četvrtine došli su do +14. Najraspoloženiji su bili Ledej i Smajlagić, dok je na drugoj strani nove poene doneo Kamenjaš – 21:8.

Gosti nisu imali rešenja u napadu do kraja četvrtine, uspeli su da postignu još samo pet poena, dok je Partizan sa novih 10 došao do ubedljive prednosti – 31:13.

Domaća ekipa je nastavila u dobrom ritmu i početkom druge deonice, da bi sredinom iste, trojkama Pantera i Anđušića, a potom poenima Koprivice, došla do velikih +26 (46:20).

Stao je malo napad Partizana u tom momentu, ali su crno-beli ipak održali prednost i rutinski priveli prvo poluvreme kraju – 53:32.

Ledej i Ponitka su postigli po osam poena i bili najučinkovitiji u prvom delu igre za domaći tim, dok je kod Studentskog centra Kamenjaš ubacio šest.

Studentski centar je mnogo bolje otvorio drugo poluvreme. Doukins je započeo 9:0 seriju, koju je završio Drobnjak i tako su gosti prišli na -12 (53:41).

Prve poene za Partizan postigao je Balša koprivica tek na isteku trećeg minuta.

Mnogo bolje je ekipa iz Pogorice izgledala u trećoj četvrtini, ali Smajlagić i Ledej u završnici deonice nisu dozvolili da Partizan ispusti dvocifrenu prednost. Pogotovo Alen sa dve postignute trojke – 73:60:

Na startu poslednjeg kvartala, poenima Hadžibegovića i Ivišića, Studentski centar je prišao na -9 (73:64), ali je Partizan dodao gas i serijom 15:3, vratio ubedljivu prednost – 92:69.

Do kraja je domaća ekipa rutinski privela meč kraju i upisala treću pobedu u nizu – 99:76.

Najraspoloženiji u pobedničkoj ekipi, bio je Zek Ledej sa 19 poena, pratio ga je Alen Smajlagić sa 18 poena i četiri skoka, dvocifreni su bili još Bruno Kaboklo i Balša Koprivica sa po 13 poena.

Na drugoj strani, Mateo Drežnjak je ubacio 14 poena, pratili su ga Oubri Doukins i Kenan Kamenjaš (9sk) sa po 11 poena, a dvocifren je bio i Tomislav Ivišić sa 10 poena.

Partizan gostuje Žalgirisu u Evroligi, a potom dočekuje Budućnost u regionalnoj ABA ligi.

Na drugoj strani Studentski centar dočekuje Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu