Nova vest
Košarka

Subota, 02.12.2023.

20:00

Pukla stotka u Železniku – Partizan uništio FMP

Košarkaši Partizana porazili su FMP u Železniku rezultatom 105:61, u meču 10. kola ABA lige, u kojem su gosti u jednom momentu imali i 52 poena razlike.

Izvor: B92

Autor:B92

Pukla stotka u Železniku – Partizan uništio FMP
Foto: Starsport

Crno-beli su tako popravili učinak u regionalnom takmičenju na 7-3, dok Železnik ostaje na bilansu 3-7.

Ekipa Nenada Stefanovića povela je u začetku meča 4:0 a sve što je potom usledilu, sve do samog kraja, bila je vrlo neprijatna epizoda za klub iz Železnika.

Serijom 18:0 Partizan je uzvratio (Kaboklo 8 poena bez promašaja) i vrlo brzo postalo je jasno da se ovaj meč pretvara u "jednosmernu ulicu" u kojoj se jedan tim pita za sve.

Partizan je u Železniku igrao bez kvarteta Doužer, Kaminski, Anđušić, Trifunović, koji su, uz Ledeja, koji je odigrao samo prvih minut i po, sa klupe svedočili demonstraciji sile jednog i totalnoj nemoći drugog tima.

Već sredinom drugog perioda bilo je 36:10, vrlo brzo 42:12, a nakon prvih dvadeset minuta rezultat je glasio 53:19.

FMP je tako oborio neslavni rekord po broju poena za jedno poluvreme. Do sada je iznosio 21 poen, a ovaj meč ostaće do daljeg upisan kao najgora epizoda u tom kontekstu.

Nastavak nije doneo popust gostiju za rivala - nastavili su crno-beli u istom ritmu i bilo je samo pitanje vremena kada će razlika ići na +40, +50...

Trojkom Pantera crno-beli stižu na 66:25 šest minuta pre kraja treće deonice i od tada se čekalo probijanje druge magične barijere od pedeset poena razlike. Ona se desila posle poena Avramovića pod faulom (ubacio i dodatno bacanje) kada je rezultat na semaforu glasio 97:45.

Do kraja, Obradović je sa podmlađenom postavom dovršio utakmicu, petorka Drezgić, Jaramaz, Avramović, Vukčević i Koprivica stavila je tačku u verovatno najlakšem izazovu koji je ABA šampion imao ove sezone.

Vukčević, Panter i Koprivica bili su najefikasniji sa po 16 poena, Avramović, Naneli i Kaboklo su dodali po 11, Smailagić je imao 3, Jaramaz 6, Ponjitka 9 poena.

Mladi Drezgić takođe je imao zapaženu rolu za vreme koje je bio u igri - ubacio je šest poena uz jednu trojku.

Na drugoj strani vredni pomena samo su mladi Balša Živanović (12p), Beson (10p) i Votson (10p).

Tok meča mogli ste pratiti UŽIVO
u LIVEBLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu