Nova vest
Košarka

Sreda, 29.11.2023.

10:36

Matković MVP meseca novembra u ABA ligi

Košarkaš Cedevita Olimpije Karlo Matković najkorisniji je igrač meseca novembra u ABA ligi, objavilo je regionalno takmičenje.

Izvor:

Autor:

Matković MVP meseca novembra u ABA ligi
Foto:ABA liga/COL/Ales Fevzer

Hrvatski centar je u proseku beležio 18,5 poena, osam skokova, dve ukradene lopte i jednu blokadu na utakmicama njegove ekipa, koja tokom novembra nije upisala ni jedan poraz u regionalnoj ligi.

"Ove sezone ja sam startni centar našeg tima i to znači da moja uloga u timu prilično velika. Moj glavni zadatak je da budem snaga u defanzivi i da dam energiju ekipi, kako u odbrani tako i u napadu. Želim da se vratim na teren što je pre moguće nakon povrede leđa i da dam sve što mogu da pomognem timu da nastavi da pobeđuje", izjavio je Matković za sajt ABA lige.

Njegove partije su podignute na viši nivo sa dolaskom Klemena Prepeliča.

"Klemen je tip igrača koji odgovara mojoj igri savršeno i to je slučaj i obrnuto. Drago mi je što se pridružio timu, doneo je dodatnu energiju i iskustvo. Poštujem ga veoma i drago mi je zbog dodatnog kvaliteta koji je doneo našem timu. To je jasno i iz mojih partija", zaključio je Matković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu