Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.11.2023.

16:00

Zvezda pregazila Krku u Novom Mestu – rafalna paljba crveno-belih u završnici VIDEO

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo savladali Krku, rezultatom 90:67, u okviru devetog kola ABA lige.

Izvor: A.S.

Autor: A.S.

Zvezda pregazila Krku u Novom Mestu – rafalna paljba crveno-belih u završnici VIDEO
Foto: ABA liga/Krka

Crveno-beli su se novom pobedom osamili na prvom mestu regionalnog takmičenja.

Zvezda na tabeli ABA lige ima skor 8-1, dok je Krka na učinku od dve pobede i sedam poraza.

Izabranici Janisa Sferopulosa su mnogo bolje ušli u meč i već na startu napravili 12:1 seriju i došli do dvocifrene prednosti. Sa druge strane Krka nije uspevala da pronađe napadački ritam, što su crveno-beli iskoristili i do kraja deonice održavali stečenu prednost – 13:26.

Napad Zvezde najviše je išao preko kapitena Luke Mitrovića, koji je posle prvih 10 minuta imao devet poena, a podršku mu je pružio Nemanja Nedović sa sedam.

Usledila je nešto slabija napadačka četvrtina obe ekipe (12:15), ali crveno-beli su uspešno održavali stečenu prednost iz prvih 10 minuta. Imala je Zvezda u jednom momentu i velikih +19, ali je Marko Radovanović trojkom u poslednjim sekundama doveo Krku na -16 pred poluvreme – 25:41.

Mitrović je ostao najbolji igrač crveno-belih i na poluvremenu, s obzirom da je na devet poena dodao i pet asistencija, a pored Nedovića, priključio se i Tobi sa šest poena.

Zvezda je treću deonicu otvorila 8:0 serijom, a najbolje se snašao Bolomboj sa šest vezanih poena i tako postao prvi dvocifreni u gostujućoj ekipi. Probudila se Krka u nastavku, ali crveno-beli su uspešno održavali prednost i do kraja perioda došli do +20 (42:62).

Delovalo je kao da Krka ima snage u poslednjoj deonici da se revanšira crveno-belima i uvede meč u neizvesnu završnicu. Domaći su 9:0 serijom na početku poslednjeg kvartala prišli na -13 (51:64), ali se probudio Stefan Lazarević, koji nije dozvolio ekipi iz Novog Mesta da uhvati priključak.

U završnici meča je usledila rafalna paljba Lazarevića, Tobija i Jaga, koji su stavili tačku na meč i doveli Zvezdu do ubedljive pobede – 67:90.

Najraspoloženiji u pobedničkom timu, bio je Majk Tobi sa 16 poena i tri skoka, pratio ga je Džoel Bolomboj sa 13 poena i šest skokova, Marko Simonović (6sk) i Stefan Lazarević su upisali po 12 poena, a dvocifren je bio i Nemanja Nedović sa 11 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Kod domaće ekipe, istakao se Leon Štergar sa 15 poena, pratio ga je Ajzea Kazins sa 11, a dvocifren je bio i Miha Škedelj sa 10 poena.

Zvezda u petak, 1. decembra dočekuje Efes, a onda dva dana kasnije biće domaćin Ciboni u ABA ligi. Sa druge strane Krka gostuje Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu