Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.09.2022.

12:48

"Delije" pričale sa upravom – Raduljica je poslednji bivši igrač Partizana u Zvezdi

Navijači crveno-belih oglasili su se zvaničnim saopštenjem povodom potpisa Miroslava Raduljica za klub sa Malog Kalemegdana.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Srðan Stevanoviæ/Starsport

"Ugovor s našim košarkaškim klubom potpisao je Miroslav Raduljica. On je, između ostalog, i bivši košarkaš Partizana. Kao što je poznato, u fudbalu smo pre sad već dosta godina uveli pravilo da igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana nisu dobrodošli u naš klub. Za ostale sportove, pa i košarku, neretsko smo imali više razumevanja jer su takve situacije bile učestale i fond sportista je daleko manji. Obavili smo razgovor sa upravom kluba i dogovorili da nećemo praviti problem pri dolasku Raduljice, ali smo tražili da pravilo iz fudbala postane pravilo i za košarku. Napravljen je dogovor i ubuduće igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana neće biti dovođeni u naš klub (ovo se odnosi na domaće igrače koji mogu da razumeju naše rivalstvo. A za potencijalne strance ćemo ići od slučaja do slučaja). U narednom periodu nećemo opširnije na ovu i druge ideološke teme, čime ćemo probati da približimo naše stavove ljudima koji nisu u dovoljnoj meri upoznati sa istima", piše u saopštenju "Delija".

Raduljica je ponikao u FMP-u, potom je igrao za Efes Pilsen, Albu, Partizan, Azovmaš, Milvoki Bakse, Šandong, Minesota Timbervulvse, Panatinaikos, Emporio Armani, Đangsu, Džeđijang, Gojang.

Sa Partizanom je osvojio Superligu i Kup Srbije kada je proglašen za MVP-ja Superlige, a ima i kupove Italije i Turske.

Sa reprezentacijom Srbije, čiji je bio i kapiten, ima srebrne medelje sa Evrobasketa, Mundobasketa i Olimpijskih igara.

Bio je šampion Evrope u U18 i U20 konkurenciji, sveta u U19, te Univerzijade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

293 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d