Nova vest
Košarka

Utorak, 20.10.2020.

17:15

"Ludnica" – Partizan ispustio 11 razlike pa slavio u Istanbulu

Košarkaši Partizana pobedili su Bahčešehir sa 83:76 u 4. kolu Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto

Partizan je uspeo u Istanbulu da dođe do druge pobede u Evrokupu, najviše zahvaljujući sjajnom Kodiju Miler-Mekintajeru koji je imao 5 poena u poslednjih 30 sekundi i ukradenu loptu.

On je meč završio sa 22 poena i 7 asistencija, dok je Erik Mika imao 19, a na drugoj strani Erik Grin se istakao sa 23 poena, a po 16 su imali Džons i Jildizli.

Prve poene na utakmici postigao je upravo Kodi Miler Mekintajer, kada je sjajnim prodorom stigao do obruča i lako položio, a na drugoj strani odgovor je poslao Džerod Džons.

Domaći tim je nekako bolje otvorio prvu deoniui, uspeli su da zonskim presinom 2-2-1 zbune košarkaše Partizana, ali je Vlado Šćepanović sabrao redove i Erik Mika i Rašon Tomas kombinuju lake poene, da bi u odbrani Dangubić "zaključao" Erika Grina.

Druga četvrtina je počela sa 7 poena prednosti u korist Partizana, a ubrzo su crno-beli uspeli da se domognu i dvocifrene prednosti, pošto su Gordić i Mika sjajnom saradnjom doneli 29:19, a nakon maksimalnih 35:24, sve je počelo da se menja.

Džons i Grin su se oslobodili, Bahčešehir je pokazao koliko je tvrda ekipa i prave seriju 11:1 da bismo u poslednji minut ušli sa minimalnom prednošću Partizana, a onda zahvaljujući sjajnom Eriku Grinu, tim iz Istanbula vodio je 39:38 posle 20 minuta košarke.

Slaba energija crno-belih, veliki broj grešaka, veliki broj jeftino izgubljenih lopti i prodatih poseda, ali uz dobru odbranu su uspeli da stignu do dobrih situacija i u poslednjem minutu treće četvrtine stignu i do preokreta, kada je Erik Mika pogodio za dva.

Poslednji kvartal je bio možda i najluđi. Partizan je imao 59:56 na samom startu i videli smo da su i sudije bile zbunjene, a crno-beli su imali mnogo uspona i padova, ali su sredinom deonice uspeli da steknu prednost od dva poseda.

Erik Grin je prilično mučio crno-bele, a onda je stvar u svoje ruke preuzeo Kodi Miler Mekintajer. U poslednjem minutu je nagovestio da neće dozvoliti da Partizan izgubi i prvo iz side stepa sa 45 stepeni pogađa trojku preko ruke za 78:72.

Potom se Bahčešehir vraća u igru na 78:76, a onda Kodi Miler Mekintajer nastupa sa 5 vezanih poena i jako važnom ukradenom loptom i donosi Partizanu drugu pobedu u Evrokupu, rezultatom 83:76.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d