Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.02.2020.

19:00

Epsko finale – Partizan posle produžetka pobedio Zvezdu i osvojio Kup!

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća pobedom posle produžetka protiv Crvene zvezde – 85:84.

Izvor: PT

Autor: PT

Epsko finale – Partizan posle produžetka pobedio Zvezdu i osvojio Kup!
Starsportphoto

Izabranici Andree Trinkijerija uspeli su i treću godinu zaredom da savladaju crveno-bele u finalu Kupa.

Zvezda je imala sve u svojim rukama u završnici, ali je ispustila šest poena prednosti u poslednjih 40 sekundi i ušlo se u produžetak.

Heroj crno-belih u tim trenucima bio je Markus Pejdž koji je postigao svih osam poena za ekipu.

S druge strane, tragičar je bio Kevin Panter koji je pri rezultatu 78:76 i na sedam sekundi do kraja napravio faul u napadu. Pejdž je potom pogodio dva bacanja i ušlo se u produžetak.

Posle toga se ušlo u dodatnih pet minuta u kojima je Partizan uspeo da bude bolji i došao je do trofeja. Zvezda je imala napad za pobedu, ali je Lorenzo Braun promašio i na dve sekunde do kraja lopta je pripala crno-belima.

Mladi Trifunović je fauliran, promašio je oba bacanja, a kako je ostalo samo dve sekunde do kraja, crveno-beli nisu uspeli da poentiraju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Markus Pejdž sa 21 poenom, Jaramaz je postigao 19, dok je Zagorac imao 11. Kod Zvezde Braun je ubacio 17, Davidovac 16, a Štimac i Gist po 11 poena.

Košarkaši Partizana nešto bolje su otvorili utakmicu. Raspoložen je bio Jaramaz i posle nekoliko minuta crno-beli su imali pet poena prednosti (6:11).

Crveno-beli su uspeli da smanje zaostatak, ali u završnici četvrtine popuštaju i Partizan na pauzu odlazi sa +6 – 13:19.

Ekipa Andree Trinkijerija nastavila je sa boljom igrom i Dragan Šakota je posle tri minuta druge deonice morao da zatraži tajm-aut (15:23).

Kratak predah i par saveta su urodila plodom. Razigrao se Lorenzo Braun i prednost Partizana smanjena je na samo poen (26:27).

Gledali smo tvrdu utakmicu, bilo je dosta nervoze na obe strane i zbog toga smo ostali uskraćeni za lepe poteze. Do kraja poluvremena igralo se koš za koš i Partizan na petnaestominutnu pauzu odlazi sa tri poena prednosti – 31:34.

U nastavku meča gledali smo još veću borbu. Igralo se koš za koš, niko nije uspeo da napravi veću prednost i u poslednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 52:49 za Partizan.

Zvezda je u poslednjoj četvrtini uspela da preuzme kontrolu i činilo se da će prelomiti meč, pogotovo posle trojke Dejana Davidovca na 35 sekundi do kraja (76:70).

Ipak, nestvarni Pejdž je uspeo da uvede meč u produžetak, a tragičar je bio Panter koji je izgubio loptu na sedam sekundi do kraja.

U dodatnih pet minuta ključnu ulogu u trijumfu crno-belih igrao je Jaramaz. Bek Partizana je postigao osam poena zaredom za 85:80. Ipak, Zvezda se vratila i imala je napad za pobedu.

Braun je želeo da reši utakmicu, išao je na prodor, ali je loše nabacio loptu na tablu i tu je utakmica bila praktično gotova. Na dve sekunde do kraja Trifunović je promašio oba bacanja i za ostali period crveno-beli nisu uspeli da pogode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1088 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d