Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.10.2017.

21:00

Moćna "nova" Zvezda razbila Mornar na startu ABA

Košarkaši Crvene zvezde ostavrili su prvu pobedu u novoj sezoni ABA lige pošto su u Pioniru ubedljivo savladali ekipu Mornara rezultatom 88:77 (47:30).

Izvor: B92

Autor:B92

Moćna
Foto/ABA liga

Izabranici Dušana Alimpijevića već u prvom poluvremenu su rešili pitanje pobednika, a odlično izdanje pokazali su Matijas Lesor sa 22 poena i Tejlor Ročesti koji je meč završio sa 17 poena,četiri skoka, sedam asistencija i jednom ukradenom loptom.

Gosti iz Bara su poveli na startu igre, da bi sjajni Matijas Lesor vezao pet poena, od čega četiri "zakucavanjima" i doneo vođstvo domaćinu, koja je posle prvog kvartala iznosila "plus sedam" - 19:12.
Serijom od 8:0 u drugoj čevrtini crveno-beli su počeli da se rezultatski odlepljuju, a pre svega su bili raspoloženi u šutu ta tri poena i pogodili su pet od osam.

Dominacija izabranika Dušana Alimpijevića nastavljena je i posle odmora. Najveća prednost u ovom kvartalu iznosila je 21 poen, da bi posle trideset minuta crveno-beli imali prednost od 20 poena - 70:50.

Ovaj kvartal obeleženo je sa dosta bespotrebnih faulova kao i prekida.

U poslednjem kvartalu Zvezda je lako održavala prednost, a ekipa Mornara je uspela da smanji vođstvo Zvezde na deset poena.

Pored pomenutog tandema Lesor - Ročesti, dvocifreni u sastavu domaćina bio je Milko Bjelica sa 15 poena.

Sa druge strane istakao se Rejlo Ros koji je uspisao 21 poen, dok je Derek Nidam postigao 17.

Zvezda će u drugom kolu u sredu dočekati Mega Bemaks, dok će Mornar ugostiti Partizan.

Mega Bemaks je ranije sa 95:88 pobedio Cibonu.

IV četvrtina

10' Ekipa Mornara poenima Nidama je uspela da smanji vođstvo Zvezde na deset poena za konačan rezultat i vođstvo crveno-belih 88:77.
7' Ros nije uspeo da pogodi za tri, kao ni mladi Jovanović na drugoj strani parketa. Feldin pravi nesportski faul, a Nidam pogađa oba slobodna bacanja i upisuje 12 poena.

6' Zvezda pravi seriju od 9.2, a sjajnu pas uputio je Tejlor Ročesti ka Bjelici koji uspešno realziju ovu akciju - 83:63.

5' Nidam prolazi celu odbranu Zvezde za nove poene, a Feldin nastavlja i pogađa četvrti poen - 80:63.

3' Serijom od 8:0 gosti smanjuju razliku na 12 poena, a Feldin upisuje prve poene na ovom meču - 75:61.

1' Vukota Pavić pravi četvrtu ličnu grešku, a Milko Bjelica pogađa tri od tri sa linije penala - 73:53.

III četvrtina

Poenima Lesora sa linije penala Zvezda završava treću deonicu sa 20 poena prednosti - 70:50.

10' Reli Ros prolazi kroz reket i pogađa, a Matijas Lesor nastavlja da bude najefikasniji u sastavu domaćina i upisuje svoj 16. poen - 68:50.

9'Ovaj perdio igre obeležilo je puno prekida i puno faulova, pa tako i Nemanja Dangubić pravi faul, a Šepard maši pba slobodan bacanja i ostaje 66:48.

8' Šepard nastavlja da jedini igra u postavi Mornara i pogađa 12. poen, ali potom pravi i faul nad Jovanovićem, koji nije bio precizan s linije penala.

7' izabranici Dušana Alimpijevića kontrolišu igru i ponovo vraćaju +21 - 64:43.

6' Seriju Mornara prekida Marko Kešselj, a Nikola Radičević upisuje svoje prve poene iz igre - 62:43.

5' Serija Mornara od plus 5, a svoh pet poena vezao je Rejli Ros - trojkom i plus linije penala , dok Vranješ pogađa još jednu trojku za seriju od 8:0 - 53:48.

4' Centar Barana Uroš Luković nije bio precizan sa penala, dok je na drugoj strani, posle faula Nidama, Ročesti pogodio oba slobodna bacanja, a poenima Stefana Lazarevića Zvezda ima novu ubedljivu prednost za +21 - 56:35.

3' Strahinja Micović je bio precizan sa linije sa distance i Mornar i Zvezda vodi ponovo ima prednost kao na poluvremenu od +17 - 52:35

2' Sjajnu seriju nastavlja odlični Matija Lesor koji je sada najifekasniji u sastavu ekipe crveno-belih za 51:32.

1' Nidam pogađa za dva poena - 45:32.

II četvtina

Luković blokira Radičevića, a poslednji napad Zvezda je preko Lesora završila prvo poluvreme sa 17 poena orednosti - 47:30.

10' Ponovo gosti gube loptu, a Nemanja Dangubić pogađa oba slobodna bacanja i upisuje svvoj sedni poen- 45:30.

9' Trojkom Bjelice Zvezda je u ovoj četvrtini imala 100% učinak - 4/4 za tri poena - 43:30.

8' Serija pogodaka u šutu sa distance - u Zvezdi su pogađali Bjelica, dok kod Barana to čine Vranješ i Stefan Mićović - 38:27.

7' Međutim, serijom od 7:0 crveno-beli su sada naterali Mihajla Pavićevića da zatraži tajm-aut - 35:21.

6' Seriju promašaja crveno-belih prekida Milko Bjelica, ali Mornar odličnim napadom pronalazi rešenje za odličnu odbranu Zvezde i tera Dušana Alimpijevića na tajm -aut - 27:21.

5' Domaćini su u nastavku bezuspešno napadali, a sa druge strane kaznio je Bakić drigom trojkom za crnogorski tim - 25:19.

3' Prva trojka za crveno-bele. Radičević pogađa prvu od četiri pokušaja, a odličnu odbranu je odigrao Stefan Lazarević i Zvezda ima "plus deset" - 24:14.

3' Posle nekoliko neskori['enih napada, Mornar je preko Šeparda pravio probleme igračima Zvezde i iznudio treći faul u kratkom vremenskom periodu - 21:14.

2' Lesor je napravio drugu ličnu grešku, što je iskoristio Šepard za 13. poen Mornara.

1' Odmah na startu drugog kvartala domaćini gube loptu, dok na drugoj strani Radičević je iznudio faul Vukote Pavića i bio je precizan sa linije slobodnih bacanja - 21:12.

I četvrtina

10' Oba slobodna bacanja pogodio je mladi Nikola Jovanović, dok na drugoj strani Eli Ros nije pogodio sa linije za tri poena i crveno-beli imaju plus sedam posle prvih deset minuta - 19:12.

9' Prvu trojku na ovom meču postiže igrač Mornara Šepard koji smanjuje prednost Zvezde na pet poena prednosti - 17:12.

8' Domaćini su nastavili sa odličnom igrom i imaju prednost od sedam poena 14:7.

5' Serija zvezde od 7:0, Lesor je još jednom zakucao, a poene su svoje upisali Milko Bjelica i Ročesti.

3' Sjajno zakucavanje Matijasa Lesora za izjednačenje 2:2, a novo pojačanje creno-belih realzovao je jedno od dva slobodna bacanje za prvo vođstvo igrača Dušana Alimpijevića - 3:2.

2' Prve poene na meče postigao je bivši centar Partizana Uroš Luković, koji je snašao pod košem za 0:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve