Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.01.2017.

20:25

Nema nepobedivih: Zvezda srušila i Fenerbahče!

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su da obaraju velikane u Evroligi ove sezone savladavši i Fenerbahče sa 75:73 u 17. kolu Evrolige!

Izvor: B92

Autor:B92

Nema nepobedivih: Zvezda srušila i Fenerbahče!
Starsport

Srpski i regionalni šampion odigrao je još jedan u nizu briljantnih mečeva i uspeo je da savlada veoma raspoloženi tim Željka Obradovića posle velike drame u finišu.

Čarls Dženkins je 14 sekundi pre kraja pogodio za pobedu sa poludistance, a u poslednjem napadu Kuzmić je izblokirao Judoa i crveno-beli su ostvarili novu veliku pobedu.

Spektakularan duel u Beogradu doneo je nadmundrivanje Željka Obradovića i Dejana Radonjića i fantastičnu atmosferu u Pioniru. Od starta je bilo jasno da su crveno-beli spremni za meč sa velikim protivnikom. Tokom cele utakmice su parirali vicešampionu Evrope, a u trećoj deonici su stekli i najvećih deset poena prednosti.

Fener je bio tokom celog meča veoma raspoložen u šutu tri poena i brzo se vratio u meč, da bi 90 sekundi pre kraja stekao, za ovakvu utakmicu, velikih četiri poena viška. Delovalo je da je turski tim prelomio meč u svoju korist, ali su u finišu igrači Zvezde nošeni fantastičnim navijanjem odigrali granitnu odbranu i došli su do devete pobede na već opisan način.

Ognjen Kuzmić je bio igrač utakmice sa 21 poenom, 8 skokova i blokadom za pobedu. Takođe herojski odigrao je Čarls Dženkins sa 14 poena, 3 skoka i 3 asistencije, ali i 2 ukradene lopte, dok je Marko Simonović dodao 12 poena i 5 skokova.

Kod gostiju, Datome i Judo su ubacili po 16 poena, a Bogdan Bogdanović je dodao 12 (4-8) uz 6 skokova i 6 asistencija.

Zvezda je odradila sjajno posao u skoku (29-23) i to je bio ključ trijumfa beogradske ekipe. Branko Lazić je tako proslavio 27. rođendan na najbolji način, a Dejan Radonjić je sa 276 utakmica postao rekorder na klupi crveno-belih prestigavši legendarnog Ranka Žeravicu.

Zvezda prvi put ulazi u pozitivan bilans u Evroligi ove sezone sa skorom 9-8, dok je ovo bio sedmi poraz turskog šampiona.

U narednom kolu Zvezda gostuje Makabiju.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Zvezda je očekivano počela spuštanjem lopte na Kuzmića, a centar crveno-belih ubacio je osam od prvih 10 poena svoje ekipe (10:6).

Gosti su otvorili utakmicu poenima omalenog pleja Bobija Diksona sa ’penala’, a dve trojke na startu za Fener ubacio je Datome.

Fener je došao do preokreta trojkama Diksona i Bogdanovića, a posle poena Veselog pod košem Radonjić je reakovao tajm-autom – 21:17.

Zvezda je ipak ostala mirna, pa je u finišu prve deonice došla do izjednačenja laganim poenima iz kontre i sa linije slobodnih bacanja - 23:23.

Fener je nastavio sa raznovrsnom i dobrom igrom i u drugoj deonici. Služio ih je šut za tri poena, a uz to je i Judo igrao dobro pod košem, pa je Zvezda bila u problemu.

Crveno-beli su se u takvoj situaciji nosili veoma dobro sa vicešampionom Evrope i uspeveli su da održe egal.

Posle poena Bogdanovića sa linije slobodnih bacanja bilo je 37:33 za goste, ali je Zvezda ponovo odgovorila.

Jović je smanjio, a posle sjajne blokade Kuzmića nad Bogdanovićem u kontri je Dženkons izjednačio. Obradović je u finišu poluvremena pokušao sa Kalinićem na centru, zbunio je na trenutak Zvezdu kada je Kalinić ubacio trojku, ali je uzvratio Simonović na drugoj strani – 42:42.

Crveno-beli su prvi deo okončali sjajno, Jović je spustio za Tompsona koji je pogodio za 44:42.

Početak drugog poluvremena doneo je fantastičnu igru Zvezde na oba kraja parketa. Dženkins je ubacio dve brze trojke, Pionir je eksplodirao, a Zvezda je došla prvi put do +10 – 54:44.

Ipak, gosti su ostali mirni i trojkama Datomea i Bogdanovića su se brzo vratili 54:50.

Odgovorio je Jović istom merom i Zvezda je uspela da zaustavi nalet gostiju.

U finišu treće četvrtine viđena je rovovska borba na parketu Pionira, a Fener je trojkom Slukasa i poenima Judoa izjednačio. Ipak, Kuzmić je u poslednjim sekundama četvrtine ostavio Zvezdu u vođstvu – 61:59.

Fener je na startu poslednje deonice došao do 67:63 i delovalo je da bi mogao da prelomi meč u tim trenucima, ali se Zvezda vratila, povela je, a onda je Željko Obradović dobio namerno tehničku grešku.

Nakon toga sudije su u dva vezana napada dosudile faul u napadu igračima crveno-belih, a prednost Feneru doneo je omaleni plej Bobi Dikson – 71:69.

Judo je potom pogodio za 73:69, ali Zvezda se nije predavala ni tada. Kuzmić je zakucao uzfaul, a Jović je 44 sekunde pre kraja izjednačio sa linije slobodnih bacanja - 73:73.

Čarls Dženkins je 14 sekundi pre kraja postigao odlučujuće poene posle promašene trojke Kalinića, a u poslednjem napadu Kuzmić je izblokirao Judoa i usledilo je veliko slavlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

887 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve