Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.12.2016.

12:35

13-0: Zvezda dominantna i u Podgorici!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost u Podgorici sa ubedljivih 77:54, u derbiju 13. kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

13-0: Zvezda dominantna i u Podgorici!
ABA/Buduænost VOLI

Dvostruki uzastopni šampion je protiv drugoplasirane ekipe na tabeli potvrdio dominaciju u regionu i ostao jedini neporaženi tim posle 13 kola.

Dejan Radonjić često je isticao da je ABA liga važnija od Evrolige za njegov tim i upravo to se i videlo u Morači. Crveno-beli su od početka do kraja utakmice odigrali izuzetno koncentrisano i kvalitetno i u napadu i u odbrani, pa ekipa Budućnosti nije imala šta da traži u derbiju.

Već posle četiri minuta na semaforu je stajalo 13:2, a početkom drugog dela razlika je otišla i na 20+. Domaćin je pokušao u nekoliko navrata da se vrati u meč, ali se u drugom poluvremenu nijednom nije spustio na jednocifreni zaostatak.

Ovo je bio treći poraz Budućnosti koja sada ima isti skor kao i Partizan, a jednu pobedu više od Cedevite.

Zvezda je odigrala timski u Podgorici što se vidi i u statistici. Jović je sa 7 poena, 6 skokova i 8 asistencija bio najbolji, Kuzmić je imao 13 poena i 4 skoka, 11 poena ubacio je sjajni Dženkins uz 3 skoka i 5 ukradenih lopti, dok su Simonović i Volters dodali po 10 poena.

Američki plej odigrao je odličnu rolu kada je budućnost pripretila i pokazao da se polako uklapa u tim.

Na drugoj strani, Vilijams je bio odsečen Zvezdinom odbranom pa je završio sa 8 poena i 2 asistencije.

Samo je Rejnolds sa 11 poena bio dvocifren. Jedina loša stvar po klub sa Malog Kalemegdana je nova povreda kapitena Mitrovića koji je izašao početkom drugog dela zbog bola u listu i nije se vraćao u igru do kraja.

Tok meča:

Domaćin je poveo poenima bivšeg pleja Zvezde Markusa Vilijamsa, a onda je usledila velika serija dvostrukog uzastopnog šampiona. Zvezda je za pet minuta ubacila 13 poena, nije primila nijedan, pa je trener Podgoričana morao da pozove tajm-aut.

Desetak poena prednosti Zvezda je održavala u verćem delu prve deonice, ali je u finišu napravila seriju grešaka, pa je Budućnosti prišla na samo minus tri - 19:16. Posle 10 minuta Zvezda je imala +5 (23:18).

Posle trojke Šehovića u 12. minutu za 25:21 delovalo je da su se Podgoričani u potpunosti vratili u meč, ali Zvezda je brzo odgovorila.

Volters je vezao nekoliko odličnih poteza, na to su se nadovezale trojke Bjelice i Gudurića, a posebno bi trebalo istaći Čarlsa Dženkinsa koji je konstantno bio na dobrom nivou na oba kraja parketa.

Takva igra donela je Zvezdi i +18 u 17. minutu (42:24). Do kraja poluvremena nije se mnogo promenilo – 44:28.

Na povredu se početkom drugog poluvremena požalio malerozni Luka Mitrović, a delovalo je da je ponovo u pitanju povreda lista.

Zvezda je u 23. minutu imala velikih 49:28, a samo dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 49:37.

Domaći tim vratio se posle tehničke greške klupi Zvezde, ali je potom važne poene ubacio Simonović na drugoj strani. Zvezda je u kratkom vremenskom periodu brzo vratila 20 poena prednosti, pošto je posle poena Kuzmića u 28. minutu bilo 58:37.

Ipak, Budućnost se nije predavala, pa je posle trojke Vilijamsa u poslednjoj sekundi treće deonice bilo 60:46 na semaforu.

Pokušao je domaćin da se početkom poslednje deonice spusti na jednocifren deficit, ali Zvezda je ponovo pojačala kada je bilo potrebno.

Bjelica, Lazić i Gudurić vratili su veliku prednost crveno-belima, pa je meč praktično bio odličen sredinom poslednje deonice – 68:50. Do kraja utakmice Zvezda je overila izuzetno ubedljivu pobedu na teškom gostovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu