Nova vest
Košarka

Subota, 12.11.2016.

21:00

Partizan poražen od Cedevite u Pioniru

Košarkaši Partizan poraženi su u devetom kolu ABA lige od ekipe Cedevite – 97:87 (22:23, 27:28, 24:15, 24:21).

Izvor: SM

Autor: SM

Partizan poražen od Cedevite u Pioniru
StarSport

Crno beli su tako zabeleželi treći uzastopni poraz i nalaze se na četrvtoj pozicija na tabeli, dok je hrvatski klub treći zbog bolje koš razlike.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Novica Veličković sa 20 poena, a imao je šest skokova i jednu asistenciju. Pratili su ga Vil Hečer sa 19 poena i šest asistencija, Uroš Luković je dodao 12.

U pobedničkom timu istakao se sjajni Pjer Džekson sa 32 poena, dva skoka i devet asistencija, Miro Bilan je dodao 19 i imao devet skokova i dve asistencije, dok je Marko Tomas meč zavrio sa 16.

U narednom kolu crno-beli gostuju ekipi Zadra, a Cedevita dočekuje Cibonu.

U prvom poluvremenu obe ekipe diktirale su brz tempo i koristile šuteve, da bi u jednom trenutku Partizan napravio seriju od 16:0 za +17. Posebno se istakao Novica Veličković sa 11 vezanih poena, ali je ekipa Veljka Mršića, koji je isključen zbog protestvovanja, predvođena Pjerom Džeksonom smanjila prednost i ekipa Aleksandra Džikića na odmor je otišla sa samo dva poena viška – 51:49.

Domaći tim je jako loše odigrao treću četvtinu i Cedevita je povela 63:62, da bi u nastavku meča povećavala prednost, koja je u jednom trenutku bila i dvocifrena. Ipak, beogradski tim je posle trojki Mihaila Andrića i poena Branislava Ratkovice prišao na četiri poena zaostatka u finišu, ali su Džekson i Marko Arapović poenima zadržali prednost i priveli susret kraju u korist svoje ekipe.

Tok meča:

Crno-beli su meč započeli petorkom: Ratkovica, Andrić, Vrabac, Birčević, Luković, dok su na drugoj strani Džejms, Džekson, Babić, Žganec, Bilan predvodili hrvatski tim.

U hali Aleksandar Nikolić obe ekipe su u prvih pet minuta prikazale dobro igru sa velikim brojem poena. Iako je Partizan vodio ,posle ofanzivnog skoka Žganeca i koš pod faulom Andrića pogodio je i dodatno bacanje i ekipa iz Zagreba pravi seriju od 8:0 - 14:15.

Hečer potom pogađa trojku, ali je Tomas ponovo izborio izjednačenje - 17:17. Iako su na početku meča ekipe diktirale brz tempo, na kraju su košarkaši usporili , pa je posle deset minuta domaći tim imao blagu prednost - 23:22.

U nastavku meča Novica Veličković je ušao je u sjajnu seriju i vezao ukupno jedanaest poena i potom Partizan pravi razliku od 16:0.

Polovinom druge deonicetrener gostiju Veljko Mršić dobio je tehničku grešku i isključenje pošto je protestvovao kod sudija zbog lošeg suđenja, pa crno-beli povećavaju prednost - 39:23. Džekson prekida seriju crno-belih, ali potom Novica pogađa za tri, dok na drugoj strani vraća Tomas - 42:28.

Međutim, Cedevita ulazi u seriju od 8:0 i smanjuje prednost 42:33. Vanja Marinković pogađa sa linije 6.75 za šestu trojku crno-belih i odmah na drugoj strani Džekson odgovara šutom za tri poena, da bi u poslednjem minutu Hečer izgubio loptu i Babić još jednom trojkom donosi hrvatskoj ekipii izjednačenje - 49:49.

Iako je u jednom trenutuku domaći tim imao prednost od 17 poena, Cedevita je napravila seriju i smanjila prednost crno-belih, koji na odmor odlaze sa samo dva poena prednosti - 51:49.

U trećem periodu igre nastvaljen je brz tempo. Prvo je Džekson pogodio za vođstvo, da bi opet Hečer pogodio trojku i to treću od početka meča, ali Bilan zakucava za novo izjednačenje - 54:54.

Vanja Marinković je ubacio još jednu trojku, ali su poeni Bilana i Babića doveli ekipu do nove prednosti - 63:68. Raste nervoza u Pioniru, pa je kapiten crno-belih dobio tehničku, a precizan sa linije slobodnih bacanja bio je Begić, koji pogađa za najveću pednost gostiju od početka utakmice.

Luković je posle serije ofanzivnih skokova uspeo da smesti loptu u koš, da bi Džekson pogodio šut za tri uz faul Hečera, ali nije pogodio slobodna bacanja i Partizan posle pola sata igre je na minus sedam- 66:73.

U poslednjoj četvrtini Andrić je postigao koš, ali je Babić pogodio treću trojku, da bi Rašad Džejms još jednom trojkom, posle promašaja Veličkovića doveo do dvocifrene prednosti Cedevite - 70:81. Ipak, Andrić trojkom smanjuje na - 73:81.

Ratkovica je pogocima smanjio prednost od šest poena, ali pravi faul pa Džekson pogađa dva slobodna bacanja. Ponovo je sjajnim drilblingom Ratkovica iznudio slobodna bacanja i bio precizan pa Partizan smanjuje rezultat - 81:85.

Međutim nova trojka Andrića za 84:87,ali je Džekson odogovorio trojkom i ekipa Partizana nije uspela do kraja da priđe Cedeviti i izgubila je sa deset poena viška - 87:97.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve