Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.06.2012.

06:00

Durent odveo Oklahomu u finale!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera igraće u velikom finalu NBA lige pošto su u finalu zapadne konferencije savladali San Antonio Sparse sa 4-2 u pobedama.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

U fantastičnoj šestoj utakmici u Česapiki areni Oklahoma je slavila sa 107:99 iako je u prvom poluvremenu gubila sa 18 poena razlike u četiri navrata.

U trećoj četvrtini Tandere je pokrenuo maestralni Kevin Durent koji je odigrao svih 48 minuta prvi put u sezoni sa učinkom od 34 poena (9-17), 14 skokova, pet asistencija i dve blokade.

Prva zvezda Tandera igrao je na obe strane parketa, pogađao je kada je trebalo i dokazao je da je potpuno sazreo za velika dela. Nakon što je Durent vratio veru svom timu u trećoj četvrtini razigrali su se i ostali, a odgovornost su u poslednjih 12 minuta preuzeli Džejms Harden i Derik Fišer.

Bivši igrač Lejkersa ubacio je možda i ključnih pet poena u samom finišu, a Harden je, slično kao i u četvrtoj utakmici, iskoristio udvajanja Durenta na najbolji način i na kraju je imao 16 poena pet skokova i četiri asistencije. Odličan je sa 25 poena (9-17), osam skokova i pet asistencija bio i Rasel Vestbruk koji je ponovo imao neka loša rešenja u napadu, ali je sve nadomestio svojom energijom.

San Antonio je imao potpunu kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu, ali nije izdržao pritisak domaćina u nastavku. Ekipa Grega Popovića predvođena Tonijem Parkerom, Stivenom Džeksonom i Timom Dankanom razbila je u prvih 24 minuta domaći sastav koji je delovao stegnuto i uplašeno, ali Sparsi su na poluvremenu morali da imaju mnogo više od 15 poena prednosti.

Toni Parker je u prvom poluvremenu imao 21 poen i deset asistencija, a na kraju je završio sa 29 poena (12-27) i 12 uspešnih dodavanja. Svoje veče imao je Stiven Džekson koji je trojke šutirao 6-7 (23 poena), na svom nivou bio je Tim Dankan (25 poena, 14 skokova), ali je zakazao Manu Đinobili (4-12 iz igre, 10 poena).

Ovim trijumfom Oklahoma je kompletirala pravi podvig pošto je na putu do velikog finala savladala poslednja tri šampiona zapada - Dalas, Lejkerse i San Antonio.



U borbi za titulu Tanderi će igrati protiv pobednika finala istočne konferencije gde Boston u noći između četvrtka i petka ima meč loptu protiv Majamija na svom parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu