Nova vest
Košarka 1

24.6.2024.

18:50

Bogdan upitan o prijateljstvu sa Jokićem: "To se dešavalo i pre" VIDEO

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović obratio se medijima na okupljanju "orlova" za Olimpijske igre.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Starsport

Pored njega, na konferenciji govore predsednik Saveza Predrag Danilović i selektor Svetislav Pešić.

"Moje iskreno saučešće porodici Kapičić, to je legenda našeg sporta i dosta nam je teško svima danas. Hvala i vama što ste došli u ovolikom broju da nas podržite pred OI, sami znate da je Olimpijada sam vrhunac sporta i drago mi je da i dalje imamo vašu podršku. Drago mi je da vas vidim u ovom broju, što se tiče saigrača i ekipe, spremni smo za rad, spremni smo za prvenstvo, pričam mentalno, nego fizički, to je Kari zadužen za to. Nadam se da će nas povrede zaobići i to je to što bih mogao da poželim", rekao je Bogdanović.

Upitan je da li su teže Olimpijske igre ili Mundobasket.

"Svako takmičenje je za sebe teško i novo je iskustvo. Nikada nisam gledao onako daleko unapred, nego sam išao dan za danom. Tako pristupam i ovom letu. Mislim da kao i svako leto treba da počnemo od tog stvaranja hemije, unutrašnjeg druženja, da budemo srećni što smo tu, da budemo zadovoljni društvom koje imamo i mislim da ne treba da se opterećujemo drugim stvarima".

Bogdan uživa dok nastupa za nacionalni tim.

"Drago mi je da vi to prepoznajete, a naš zadatak kada nastupamo ovde je da motivišemo decu, ali i mlađe generacije koje su bliže nastupu za reprezentaciju i mislim da je to uvek poseban neki momenat prijateljstva, druženja, igre... Ne znam kako bih to drugačije opisao, sem da je svake godine sve lepše mi je da budem ovde i nadam se da će me zdravlje što duže poslužiti. Time se najviše bavim".

Bogdanu ne pada teško da posle naporne sezone igra za reprezentaciju.

"Sva ta prvenstva postoje, kao i kvalifikacije, da se izboriš za Olimpijske igre. To je kao neki šlag na tortu. Ja tako na to gledam i uživam u tome. Dok budem uživao u tome, biću tu, kada ne budem, neću biti. Treba da budeš iskren prema sebi. Ja sam to zavoleo, video sam od starijih saigrača kako se ophode prema tom dresu, kako se ponašaju, koje im je to iskustvo donelo, ne samo u košarci, nego i u životu. Postoji šira slika, to iskustvo. Za te prilike se uvek nađe energija, žao mi je što opet nemamo kompletan tim, ali sport je takav, uvek se šansa otvara za nekog drugog. Kroz prošlo prvenstvo je došao Jovke, iz razloga što su neki drugi otkazali i treba to poštovati kada neko ne može da dođe, treba gledati sa pozitivne strane da je to prilika za nekog drugog".

Bogdan je govorio i o prijateljstvu sa Jokićem.

"Ne znam kako da ti odgovorim, kada si sve već rekao. To su prijateljstva koja se samo tu stvaraju, iz tog zajedništva, nije sama košarka važna. Jeste ona sada ovde prioritet, ali mi smo pre svega ljudi, prijatelji. I eto, ne znam ni kako bih rekao, ne može rečima da se opiše rečima to prijateljstvo. To se dešavalo i pre. Imali smo dobre primere ispred nas. Sve to dolazi prirodno, to je taj neki osećaj, prijateljstva".

Bogdan je bio u Somboru na konjičkim trkama.

"Prvi put sam bio tamo gore, te trke su stvarno zanimljive, pogotovo kad neko kao Joka, ko je tako investiran zna kako kasa konj, kad mu očepe uši, dosta nauči čovek o saigraču, prijatelju, to su te neke stvari. Kada radimo na hemiji, nije samo izlazak, pijančenje, ima dubljih poznanstava. Bila mi je čast i privilegija da budem tu sa njim, da vidim koliko on to vidi", kazao je Bogdan.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu