Nova vest
Košarka 8

19.6.2024.

9:27

Pešić potvrdio: "Lučić je rekao da ne može"

Selektor Srbije Svetislav Pešić potvrdio je da Vladimir Lučić neće igrati za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Čuveni trener je istakao da nema nikakve posebne priče oko toga zašto je Lučić odlučio da propusti OI.

"Lučić je, nije to nikakva ekskluziva, nije otkazao, ali je rekao da ne može. I šta sada? Da l i ja njemu treba da kažem – moraš? On kaže: „Pa znam da moram, ali ne mogu!“ Ili prošle godine Jokić koji je odigrao preko sto utakmica, on je rekao: „Ja hoću, ali mi telo i glava ne dozvoljavaju!“ Kada dođeš u reprezentaciju ti na sebe preuzimaš odgovornost svog individualnog učink", rekao je Pešić u u podkastu "Kod Luke i Kuzme.

"Drugo, preuzimaš odgovornost prema saigračima, moraš da se dobro pripremiš, da bi mogao da ispuniš sva očekivanja svojih drugova iz tima. I naravno, očekivanja od trenera. Ako nisi spreman to da izneseš, kažeš – ne mogu. To rade najbolji igrači na svetu. To radi i Jokić, između ostalih. Lučić je rekao: Jednostavno, ja ću da dođem, ali to što ja želim od sebe da dam za reprezentaciju i što ti, kouč, očekuješ od mene, da ja to dam i tako dalje, ja za to nisam spreman“, istakao je Pešić.

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula, a košarkaška reprezentacija Srbije se nalazi u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Španija "nagazila" Apple

Španski regulator (CNMC) objavio je da je otvorio istragu kako bi utvrdio da li je Apple uslovima za programere aplikacija u prodaji u App Store-u kršio propise o ravnopravnoj tržišnoj konkurenciji.

Index

9:45

1 h

Aktuelno

Ovako će se ratovati VIDEO

Novi vid ratovanja uzima maha: Rakete i tenkove zamenila je tastatura, a znanje se zloupotrebljava za nelegalne poslove koji ucenama donose dobru zaradu. Jednom rečju – hakeri.

B92

9:00

2 h

Novo Sport Video Menu