Nova vest
Košarka

15.4.2024.

21:15

Sferopulos nije bio prvi pik: "Da je Alimpijević bio slobodan, doveli bismo ga"

Neboja Čović, predsednik KK Crvene zvezde, otkrio je da je Dušan Alimpijević bio prvi pik da zameni Duška Ivanovića na klupi tog kluba.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Alimpijević nije bio dostupan, pa je izbor spao na Janisa Sferopulosa.

"U tom trenutku nismo imali drugi izbor. Da je Dule Alimpijević bio slobodan, doveli bismo njega. Kada sam njega pomenuo, svedoci ste nepravde. Kako je on prošao u Zvezdi, zahvaljujući nerezonskim potezima Matijasa Lesora, nekadašnjim našim igračem koji je sada osvedočeni mrzitelj Zvezde, što mi je žao. Sećate se onog zicera promašenog u finalu ABA lige. To je promenilo tok karijere perspektivnog trenera. Morao je da ode jer je tu bilo prozivanja i napada i napravio je karijeru. Spada u grupu nekolicine mladih perspetkivnih trenera na koje naša košarka može da računa", rekao je Čović gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arena sport.

Zadovoljan je radom grčkog stručnjaka.

"Janis radi posao. Imam određene zadrške kada su treneri u pitanju, ali drugi izbor nismo imali. Da l smo uspešni ili nismo, mi imamo jedan trofej. Drugi ga nemaju", dodao je Čović.

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Više neće raditi, bacite ga

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Futurism

15:30

7 h

Novo Sport Video Menu