Nova vest
Košarka

15.4.2024.

21:15

Sferopulos nije bio prvi pik: "Da je Alimpijević bio slobodan, doveli bismo ga"

Neboja Čović, predsednik KK Crvene zvezde, otkrio je da je Dušan Alimpijević bio prvi pik da zameni Duška Ivanovića na klupi tog kluba.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Alimpijević nije bio dostupan, pa je izbor spao na Janisa Sferopulosa.

"U tom trenutku nismo imali drugi izbor. Da je Dule Alimpijević bio slobodan, doveli bismo njega. Kada sam njega pomenuo, svedoci ste nepravde. Kako je on prošao u Zvezdi, zahvaljujući nerezonskim potezima Matijasa Lesora, nekadašnjim našim igračem koji je sada osvedočeni mrzitelj Zvezde, što mi je žao. Sećate se onog zicera promašenog u finalu ABA lige. To je promenilo tok karijere perspektivnog trenera. Morao je da ode jer je tu bilo prozivanja i napada i napravio je karijeru. Spada u grupu nekolicine mladih perspetkivnih trenera na koje naša košarka može da računa", rekao je Čović gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arena sport.

Zadovoljan je radom grčkog stručnjaka.

"Janis radi posao. Imam određene zadrške kada su treneri u pitanju, ali drugi izbor nismo imali. Da l smo uspešni ili nismo, mi imamo jedan trofej. Drugi ga nemaju", dodao je Čović.

Podeli:

Podeli:

Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

37 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu