Nova vest
Košarka 1

27.3.2024.

8:32

Neverovatan podvig Lejkersa bez Lebrona

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa uspeli su u "nemogućoj misiji" protekle noći - nadoknadili su 19 poena minusa u 4/4 i pobedili Milvoki Bakse posle dva produžetka

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Baksi su početkom poslednje deonici vodili 94:75 i malo ko je u tom trenutku mogao i da pretpostavi šta sledi i kakav će nalet da prirede gosti, pritom lišeni pomoći prve zvezde Lebrona Džejmsa.

Usledio je veleobrt "otpisanih".

Podatak da gosti nisu vodili ni sekund u ovoj utakmici, a da su na kraju uspeli da pobede dovoljno govori o tome koliko je ovo bio neverovatan podvig ekip iz Los Anđelesa.

Entoni Dejvis je predvodio goste sa 34 poena i 23 skoka za 52 minuta i 51 sekund provedenih na terenu - što je njegov lični rekord po vremenu koje je proveo u igri.

U istoriji Lejkersa samo je Kobi Brajant 2012. godine odigrao meč u kojem je više vremena bio na terenu.

Jednu od najboljih partija u karijeri odigrao je Ostin Rivs koji je tripl-dabl ostvarenjem dao ogroman doprinos u velikom preokretu.

Rivs je za 48 minuta u igri upisao 29 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Isti broj poena postigao je i Dianđelo Rasel.

Rivs je pogodio i ključnu trojku u drugom produžetku kojom je i definitivno "slomio" Baksa i usmerio svoj tim kao pobedi koju će dugo pamtiti.

Najefikasniji kod gostiju bili su Adetokumbo sa 29 poena, Lilard sa 27 i Bizli sa 21. 

"Vođstvo od 20 poena u ligi kakva je danas je ništa s obzirom na to kakvi se napadi igraju, sa toliko mnogo intenziteta da se takvo vođstvo može lako obrisati", konstatovao je na kraju Dejvis.

I Lebron Džejms je "pripomogao" da ometa Baksa, iako nije igrao.

Zajedno sa saigračima sa klupe u nekoliko navrata je "odbrojavao" vreme kada bi Janis Adetokumbo stao na liniju penala i dugo se koncentrisao za šut. 

Rezultati:

Majami - Golden Stejt 92:113
Milvoki - Los Anđeles Lejkers 124:128 dva produžetka
Nju Orleans - Oklahoma 112:119
Sakramento - Dalas 96:132



 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve