Nova vest
Košarka 2

12.3.2024.

8:13

Meloun: Jokić vas neće nadjačati, ali će vas nadmudriti

Denver je uspeo da protiv Toronta načini preokret i zabeleži važnu pobedu, 125:119.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Nagetsi su naišli na inspirisanog protivnika u vidu tima Darka Rajakovića, koji je propisno namučio Nikolu Jokića i drugove.

Ipak, seriju od tri meča u Bol areni, Nagetsi su završili pobednički, ali bilo je određenih propusta u igri.

Tako nešto priznao je i Džamal Marej koji je susret protiv Reptorsa završio sa 26 poena, pet skokova i 12 asistencija.

"Ako se pogleda svaki meč koji smo odigrali, imam osećaj da je bilo perioda kada nismo igrali tako dobro", kaže Džamal u subotu.

I samo dva dana kasnije, Denver je to demonstrirao na terenu, na poluvremenu su imali 17 poena zaostatka, tako da su imali jako težak posao da uspostave ravnotežu i dođu do pobede.

Jokić je prosto rečeno imao "spasilačku misiju", a u njegovu odbranu stao je i trener Majkl Meloun.

"Ono što je zamarajuće je da ljudi kritikuju Nikolinu odbranu jer on ne beleži prosek od tri blokade po utakmici. Ali ako ste pravi košarkaški ljubitelj i pratite igru, vidite da on ima možda i najbolje ruke u NBA. Nikada neće nadvisiti nekog atletski, ali će vas nadmudriti. Izuzetna anticipacija. Sjajne ruke. I mislim da je jedan od najpodcenjenijih defanzivaca u čitavoj NBA", kaže Meloun.

I Marej je zahvalan Jokiću na učinku, istakao je koliko je Jokić prisutan u svakom pogledu u igri.

"Uspeva da vidi gde bi moglo da dođe do greške ili gde je slobodan igrač, ili onaj koji bi mogao da se ubaci pod koš. Radi taj sjajan posao prilagođavanja i to igranje pod uglovima je verovatno najbolja stvar. Manje je do toga da budete u određenoj tački", kaže Marej.

Trener Meloun kaže da je fokus pred naredne mečeve na odbrani.

"Da li mi se dopada činjenica da nismo igrali dobro celo prvo poluvreme? Nimalo", jasan je Meloun, ali hvali igru Džamala Mareja.

"Da, Marej je imao dobar meč, a to je stvarno važno kada možete da imate dobar meč što se tiče poentiranja. Sledeće čega ste svesni je da imate dvojicu igrača pred vama, tada treba imati hrabrosti da se doda i da verujete saigračima. To je važan deo njegove igre", zaključio je trener Denvera. 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Kliktaćemo obrvama!?

Project Gameface će korisniku omogućiti da kontroliše svoj gejming "miš" pomoću lica, a projekat je trenutno otvorenog koda na Androidu.

The Verge

13:34

2 h

Aktuelno

Gotovo je: X

Društvena mreža Tviter i definitivno je prešla na novo ime, tako da se će sada u internet adresi stajati samo X, odnosno X.com.

B92.net

11:15

4 h

Novo Sport Video Menu