Nova vest
Košarka 0

12.3.2024.

7:45

Jokić: Nismo oni koji odustaju

Nikola Jokić i Denver su ostvarili treću uzastopnu pobedu pred svojim navijačima.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Slavili su protiv Toronta sa 125:119 u utakmici koju je ponovo obeležio sjajni Nikola Jokić.

Zabeležio je izuzetan učinak od 35 poena, 17 skokova, 12 asistencija i šest ukradenih lopti, nikada se pre nije dogodilo da jedan igrač u NBA ima takve brojke.

Čudesno je kako je Denver uspeo da nadoknadi minus do 22 poena, a Jokića su odmah posle meča, na parketu, vruće glave pitali da objasni kako su to Nagetsi došli do preokreta.

"Igrali su sa više brzine, dobro su trčali i šutirali. Postigli su mnogo poena, nismo imali odbranu, morali smo da počnemo da im pariramo i da u jednom momentu prevaziđemo njihov fizički pristup. Njihova presecanja lopte, agresivnost, kretnje, mislim da smo zato uspeli da preokrenemo meč u našu korist"", kaže Jokić.

On se nalazio na pravim pozicijama, odlično je šutirao.

"Lopta me je htela, šutirao sam, ne želite da odustanete od meča, borili smo se, ceo tim i zato smo pokazali karakter. Nismo oni koji odustaju", jasan je dvostruki MVP.

Sada ih čeka serija od četiri teška meča na strani, protivnici su Majami, San Antonio, Dalas i Minesota.

"Svaki meč je sada važan. Sve je u tome kako igramo, kakva nam je koncentracija, kretnje, detalji u odbrani, to je važno. Da, želimo da pobedimo na svakoj utakmici, ali kako igramo je daleko važnije", dodao je Jokić i pohvalio navijače.

"Dali su nam energiju, posebno u trećoj četvrtini, bilo je zadivljujuće igrati u ovakvom ambijentu. Uvek nam daju maksimalno", zaključio je Jokić. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu