Nova vest
Košarka 1

24.6.2024.

16:45

Kavsi rešili jedan problem: Trener je tu, šta ćemo sa Mičelom?

Potraga Kavsa za novim trenerom je naizgled gotova, a izbor je spao na dosadašnjeg pomoćnika u Golden Stejtu.

Dušan Đukanović
Profimedia

Tako barem prenose dvojica NBA insajdera Šems Čarnija i Adrijan Vojnarovski koji su, po običaju, u minut preneli informaciju da će Keni Etkisnon postato novi trener tima iz Ohaja.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Vojnarovski, inače novinar ESPN-a, tvrdi da su dve strane počele da rade na ugovoru, te da bi uskoro trebalo da dogovore saradnju.

Etkinson je dobio prednost u odnosu na drugog kandidata Džejmsa Borega iz Nju Orleans Pelikansa. Takva odluka čelnika Klivlenda sigurno je delom i zbog toga što je Etkinson sarađivao sa Karisom Levertom i Džeretom Alenom tokom njihovog košarkaškog procvata u Bruklin Netsima.

Kao trener Netsa tokom više od tri godine upisao je 118 pobeda i 190 poraza u timu koji je bio u fazi reizgradnje.

U NBA je proveo devet godina radeći kao asistent, a pre dve je ponovo trebalo da se oproba u ulozi glavnog trenera kada je prihvatio ponudu Šarlota posle čega se brzo promenio.

Dovođenje Etkinsona jedan je od velikih poslova koji je pred Kavsima u pauzi pred sledeću sezonu. Reklo bi se da je onaj veći tek pred njima. Reč je o Donovanu Mičelu koji ima još godinu dana ugovora pre nego što može da iskoristi opciju ranijeg raskida saradnje.

Kavsi su prošle sezone stigli do polufinala Istočne konferencije.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Visoki napon

Ovo su najbolji električni automobili

Američka potrošačka organizacija Consumer Reports testirala je gotovo 50 električnih automobila tokom prošle godine, a sada su izdvojili 14 za koje misle da su barem malo bolji od svih ostalih.

Revijahak, B92

11:50

3 h

Novo Sport Video Menu