Nova vest
Košarka 5

15.6.2024.

8:35

Topić nije zaboravljen – pozvan u "zelenu sobu" za draft!

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić dobio je poziv iz NBA lige koji je i čekao.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Kako smo još ranije pisali, NBA liga je u "zelenu sobu" pozvala prvih 12 igrača među kojima nije bilo srpskog plejmejkera Nikole Topića.

Takođe smo objasnili da pozivi imaju dva talasa i da većina igrača prve runde uglavnom dobije poziv za zelenu sobu i da se očekuje da košarkaš Crvene zvezde bude među njima i to se dogodilo.
 


Kako je Džonatan Givoni objavio, Topić je dobio poziv da povede porodicu sa sobom 26. juna u Barklejz centar u Njujorku tokom noći NBA drafta.

Projektuje se da će biti izabran negde između 5. i 15. pozicije, odnosno lutrijski pik. Povrede su malo ugrozile njegov plasman na draftu, ali se i pored toga ne očekuje da srpski košarkaš doživi neki veći pad i zabrine ekipe najjače lige sveta.

Svaki igrač u zelenoj sobi može da pozove maksimalno 6 gostiju, što je manje nego prošle godine kada su igrači imali pravo na deset gostiju.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 5

Podeli:

Biciklizam

Girmaj produžio ugovor

Eritrejski biciklista Binijam Girmaj produžio je ugovor do 2028. godine sa timom "Intermarš-Vanti", pošto je osvojio "zelenu majicu" kao najbolji sprinter na ovogodišnjem Tur d'Fransu.

B92.sport

23:45

1 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Novo Sport Video Menu