Nova vest
Košarka 5

10.6.2024.

19:15

Porzingis: Poginuću ako treba; Holidej: Nije gotovo

Boston Seltiksi imaju prednost od 2-0 u finalu NBA lige protiv Dalas Maveriksa, ali poručuju da posao nije završen i da je težak posao pred njima.

Izvor: Eurohoops

Stefan Nikolić
Porzingis Boston

Kristaps Porzingis je bio "X faktor" u prva dva meča finala između Bostona i Dalasa i imao 16 poena, 5 skokova i 2,5 blokade po utakmici dok je iz igre imao 60% šuta.

Uspeli su da "neutrališu" Maverikse i da pobede uprkos velikom broju poena Luke Dončića, ali treba istaći da su ga u prvom susretu limitirali na samo jednu asistenciju.

Mnoge u Bostonu je zabrinula povreda Porzingisa u finišu drugog meča, ali on je uspeo da odigra meč do kraja što nekako i hrabri Seltikse.

"Osećam se dobro, ne verujem da je nešto ozbiljno. Biću dobro, ali iskren da budem ni ne znam šta mi je. Teško je zadržati ritam iako sam dobro odigrao ovih par utakmica. Pomogao sam timu da pobedi i idemo dalje. Imamo par dana da se odmorimo, a onda ćemo videti šta nas čeka. Spreman sam da poginem ako treba", rekao je letonski košarkaš Kristaps Porzingis.

Njegov timski kolega Džru Holidej je imao samo tri promašaja u drugom meču (11 od 14 iz igre) i ukupno 26 poena, 11 skokova, 3 asistencije, ukradenu loptu i blokadu.

"Sve je bilo sjajno, vodimo 2-0 i svesni smo da ovo ništa ne znači. Posao nije gotov, a uradićemo sve što treba da osvojimo šampionsku titulu", rekao je Holidej.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu