Nova vest
Košarka 37

21.5.2024.

17:00

Arinas opet opleo po Jokiću: "Još nije superstar"

Gilbert Arinas, nekadašnji košarkaš Golden Stejta, smatra da Nikola Jokić još nema status velike zvezde u svetu NBA.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Dan posle eliminacije u polufinalnoj seriji Zapada od Minesote (3-4), o igri Denvera i Jokića se i dalje komentariše, a Arinas je u poslednjoj epizodi svog šou programa "Gil's Arena" pričao o Jokiću, ali i o Stefu Kariju i Keitlin Klark.

U društvu Rašada Mekantsa, Brendona Dženingsa i Kenjona Martina, dotakli su se i "GOAT" reklamnog spota koji daje jasan pokazatelj rasta popularnosti srpskog košarkaša.

Arinas je poručio da "ako je Jokiću potrebna reklama da iskaže svoju ličnost", onda on još nema status superstara.

"Što se tiče Karija, njegova igra, njegov stil, patike... to ga je definisalo kao zvezdu", izjavio je Arinas.

Da bi potkrepio svoju priču dao je primer košarkašice Indijana Fivera, Kejtlin Klark.

"Ona postaje superzvezda. Nisu joj sad potrebne brojke, ona je superzvezda. Nije joj potrebna nijedna titula, ona se već smatra superzvezdom", dodao je Arinas.

I pored toga što Jokić već ima jedan NBA prsten, tri MVP priznanja i priznanje za MVP igrača finalne serije, u svega devet godina karijere u NBA, Arinas nije ubeđen da je centar Denvera zvezda takmičenja.

"Klinci su ti koji vas čine superstarom. Ako tvoja igra ne odgovara onom što klinci traže...", poručio je Arinas na kraju ostajući nepokolebljiv u svom stavu da Jokić tek treba da zasluži status velike zvezde.  

Podeli:

Komentari 37

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 37

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

I AMD "konja za trku" ima

Kalifornijska kompanija AMD (Advanced Micro Devices) predstavila je danas na konferenciji Kompjuteks (Computex) u Tajpeju nove AI čipove, što znači da će firme Intel i Nvidia uskoro dobiti novu konkurenciju na tržištu.

Tanjug

11:27

4 h

Novo Sport Video Menu