Nova vest
Košarka 9

21.4.2024.

21:22

Jović kao starter debitovao u plej-ofu: Dvocifren, ali nedovoljno protiv Bostona VIDEO

Košarkaši Bostona savladali su Majami rezultatom 114:94 u prvom meču prve runde plej-ofa NBA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tamjug/AP Photo/Steven Senne

Bio je to prvi meč srpskog košarkaša Nikole Jovića u plej-of susretima, koji je započeo u startnoj petorci.

Igrao je i prošle godine u doigravanju, ali je sve mečeve započeo sa klupe i skupio malo minutažu na sedam mečeva na kojima je upisao tek dva poena.

O tome koliko je napredovao svedoči činjenica da je Jović u igri protiv najboljeg tima regularnog dela sezone proveo nepunih 26 minuta i za to vreme imao 10 poena (3/9 iz igre, 2/6 za tri), šest skokova  i jednom blokadom.

Sofascore

Debitovao je i Haime Hakez sa 16 poena i po četiri asistencije i skoka, a efikasniji od njih su bili Delon Rajt sa 17 i Bem Adebajo koji je bio najbolji igrač gostiju sa Floride u "TD Gardenu" sa 24 poena i šest skokova.

Boston je do pobede predvodio Džejson Tejtum, ostvarivši tripl-dabl sa 23 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Derik Vajt je imao 20 poena i četiri asistencije, Kristaps Porzingis je dodao 18, Džejlen Braun 17 i osam skokova, Sem Hozer 12, a Al Horford 10 poena i sedam skokova.

Na kraju samo Pričard i Holidej nisu bili dvocifreni u ekipi iz Masačusetsa, pa je tako ravnomerna distribucija poena bila jedan od faktora koji je odlučio pobednika prvog susreta dva tima.

Kako je Boston otvorio meč bilo je jasno da ovde neće biti viđena prava borba. Prvih 14 poena na susretu su postigli Seltiksi pre nego što je protivnik uzvratio.

Niti u jednom trenutku tokom meča nije ekipa Erika Spolstre preokrenula, štaviše spremala im se katastrofa kada su na ulasku u poslednju deonicu imali zaostatak od 34 poena. Stoga mogu i da budu zadovoljni razlikom na kraju.

Sofascore

Drugi meč dve ekipe igraju u noći između srede i četvrtka od 1 sat izjutra na istom mestu, a serija se seli u Majami tri dana kasnije.

Ukoliko bude bilo potrebno, četvrta utakmica se takođe igra na Floridi u ponedeljak, 29. aprila.

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu