Nova vest
Košarka 5

19.4.2024.

19:20

Janis otkrio kako je poznati brend ostao bez njega kao zaštitnog lica

Prva zvezda Milvoki Baksa, Janis Adetokumbo je odbio saradnju sa Adidasom i odlučio se za Najk, a razlog je taj što nisu hteli da daju ugovor i njegovom bratu Tanasisu.

Aleksandar Stajkovac
Profimedia

Janis je u podkastu kod svog brata Tanasisa  pod imenom "Tanalysis" govorio o tome zašto nije hteo saradnju sa Adidasom, uprkos tomee što je jedno vreme bi predstavnik te kompanije.

Kada je Janis još uvek bio veliki talenat u Grčkoj, nosio je Adidas odeću i obuću.

Sa 17 godina su mu prišli predstavnici Adidasa kako bi dogovorili saradnju sa njim, a onda je usledio preokret.

Jedan od najuspešnijih košarkaša u svetu je sada sinonim za Najk.

Rečeno mu je bilo prvobitno kada se sastao sa predstavnikom Adidasa da će i njegov brat dobiti ugovor, ali kasnije su se stvari promenile.

"Doneo je ugovor i stavio ga ispred mene, a ja sam pitao: 'Dobro, super, a gde je za mog brata?'. On je rekao: 'Nećemo danas da ga potpišemo. Ti ćeš potpisati svoj, a onda ćemo dovesti njega za nedelju dana da potpiše svoje'. Ja sam u tom trenutku rekao: Ne, hvala", rekao je Adetokumbo.

On je objasnio da je u to vreme njegova porodica bila u podređenom položaju. Da je bio spreman da prihvati ugovor za bilo šta, ali ukoliko njegov brat nij deo toga, nije želeo ni on.

Nakon što je odbio ugovor Adidasa, pojavio se Najk, koji nisu oklevali da daju i njegovom bratu saradnju.

Za sada stvari odlično funkcionišu za obe strane. Adetokubmo je do sad lansirao pet modela patika sa Najkom i čini se da će ta saradnja trajati i do kraja karijere.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu