Nova vest
Košarka 1

16.4.2024.

9:20

Bruklin našao trenera u Sakramentu

Bruklin je po svemu sudeći pronašao rešenje za trenera.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Kin-Wai YUEN/SIPA

Kako je preneo poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski, izbor je pao na pomoćnog trenera Sakramenta, Đordija Fernandesa. 

Potraga za novim trenerom pojačala se tokom proteklih mesec dana, ali sva je prilika da će baš Fernandes, koji ima 41 godinu, biti trajno rešenje.

Bruklin je u regularnom delu sezone imao skor 32-50 pod komandom privremenog trenera Kevina Olija, koji im je bio peti trener od 2020.

U redovima Netsa veruju da će Fernandes biti odlično rešenje i da će pomoći da se stvori jak tim na bazi koju čine Mikal Bridžis, Kem Tomas, Nik Klakston, Kameron Džonson i Noa Klauni.

Veruje se da se generalni menadžer Netsa Sem Marks proteklih nedelja sastao sa brojnim kandidatima, ali je Fernandes uspeo da se sretne sa vlasnikom Netsa Džoom Caijem.

Fernandes će do kraja sezone nastaviti da radi sa Kingsima koje u sredu očekuje plej-in meč za pozicije 9-10 sa Klivlendom.

Prošle godine Fernandes je imao ponude od Toronta, Finiksa i Milvokija, a prethodno je radio kao selektor Kanade, te kao trener u programima reprezentacija Španije i Nigerije. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu