Nova vest
Košarka 13

15.4.2024.

7:40

Jokić: Nije važno – otvorili smo bazen VIDEO

Košarkaši Denvera su regularni deo sezone u NBA završili kao drugi na Zapadu, pa će u prvoj rundi u plej-of seriji igrati sa LA Lejkersima ili Nju Orleansom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Nagetsi će za dva dana saznati ime prvog protivnika, a trener Majkl Meloun je posle pobede nad Memfisom od 126:111 dao nekoliko slobodnih dana svojim izabranicima.

Tačnije, Denver će imati pet dana pre nego što u subotu započne bitku za odbranu šampionskog prstena kroz doigravanje.

Logično, posle iscrpljujuće sezone i 82 utakmice, vreme je makar za mali predah.

Nikola Jokić je na meču u Memfisu postigao 15 poena uz isto toliko skokova, te pet asistencija.

"Želimo da pobedimo u svakoj utakmici. To što je bilo sa San Antoniom ne bih znao kako da opišem.... Izgubili smo tu, ali smo želeli da sezonu završimo na pravi način, pobedom pred plej-of", rekao je po završetku susreta.

Denver je u regularnom delu sezone postigao 57 pobeda, Nikola je upitan kako je ekipa stigla do toga.

"Uz mnogo poverenja, naša odbrana je posle pauze igrala zaista dobro. Bolje se krećemo, igramo više zajedno, tako da je to na neki način i stvar iskustva".

Imao je taj luksuz da odmara veći deo drugog poluvremena, a kada su ga pitali o tome koga bi voleo da ima za prvog protivnika u plej-of seriji, Jokić je odbio da bira.

Sofascore

"Mislim da je svaki tim na Zapadu zaista dobar. Tako da stvarno nije ni važno. Ono što je potrebno je da se mi koncentrišemo na sebe. Čak i u životu pokušavate da se isključivo koncentrišete na sebe, ne na sve ostale", jasan je Jokić.

Najveći favorit za MVP priznanje će sada nekoliko dana odmarati sa porodicom.

"Imamo lepo vreme. Tako da ću malao na bazen, verovatno uraditi neki tretman oporavka. Opustiti se malo", dodao je centar Nagetsa.

"Uzbuđen sam što se vraćam kući. Mislim da smo bazen otvorili pre dan ili dva, tako da jedva čekam da budem tamo sa ćerkicom par dana. To mi je sada najvažnije".

I njemu je jasno da će punjenje baterija u narednih nekoliko dana biti odlučujuće za finalni deo sezone. 

"To će nam svakako pomoći. Malo da se osvežimo. Naravno da želite opet da igrate, da se ta takmičarska radost vrati. Dolazi plej-of, počinje taj zabavni deo", zaključio je Jokić.

Podeli:

Komentari 13

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

17 h

Novo Sport Video Menu