Nova vest
Košarka 0

13.4.2024.

8:55

Jović: Dokle god sam dobar u odbrani, igraću

Srpski košarkaš Nikola Jović je izneo utiske posle pobede Majamija nad Toronto Reptorsima.

Aleksandar Stajkovac
Profimedia

Jović je istakao da mu je učešće na Mundobasketu mnogo pomoglo u tekućoj NBA sezoni.

"Reprezentacija mi je mnogo pomogla. Na Svetskom prvenstvu je svaka utakmica važna – ako izgubiš, to može da bude meč koji će te poslati kuću. Te utakmice su kao da se igra plej-of. Pomoglo mi je i samo to da sam bio u društvu takvih saigrača, i da igram protiv svih dobrih reprezentacija tamo. Amerikanci možda nisu došli u najjačem sastavu, ali su ipak bili dobar tim. Sve to me je pripremilo za ovu sezonu", izjavio je Jović.

Srpski košarkaš je bio najbolji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, pet skokova i dve asistencije.

"Osećaj je sjajan, doći do pobede, pogotovo u meču u kojem smo imali toliko asistencija – 37. Na tome je bio i naglasak na treningu pred utakmicu – na protoku lopte, pronalasku otvorene pozicije, tako želimo da igramo, a tako smo sada i igrali. Trener Spo (Spolstra) želeo je da budemo na istim talasnim dužinama, da bolje koristimo svoje snage, da znamo kod koga ide lopta…"

Majami je osmi sa skorom 45-36, a po pobedu više imaju Orlando, Indijana i Filadelfija.

"Ne razgovaramo mnogo o tome, moramo da idemo dan po dan, da nastavimo da radimo na svojoj igri i da se ne brinemo o tome ko će biti protivnik u plej-ofu, dok to ne znamo. Ovo je važna pobeda, pa ćemo videti šta će se desiti."

Na pitanje čime najviše zaslužuje minute, srpski košarkaš odgovara:

"Odbranom. Mislim da je odbrana stvar koja me drži na terenu – dokle god sam dobar na toj strani terena, moći ću da igram. Mislim da mi u ovom trenutku treneri veruju, da vide da mogu da igram pravu odbranu", rekao je Jović.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu