Nova vest
Košarka 0

4.4.2024.

20:04

"Ne znam u kojoj je laboratoriji Vembanjama napravljen"

Košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin smatra da bi Francuz Viktor Vembanjama trebalo da ponese priznanje za najboljeg defanzivca lige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Grin to tako nije mislio do nedavno, a onda je u direktnom duelu sa francuskim dugajlijom na svojoj koži osetio koliko je teško igrati protiv tolikog igrača.

"Znam da sam nedavno rekao da Vembi ne bi trebalo da bude defanzivac godine, ali sam slagao, Vembi bi morao da bude najbolji defanzivac sezone jer je neverovatan u odbrani", rekao je Grin, i sam nekada nagrađivan za defanzivni doprinos.

"Način na koji doprinosi igri u odbrani, bilo da je na igraču koji ima loptu ili je dalje od lopte, je neverovatan. Svakom igraču je problem", dodao je najbolji defanzivac lige iz 2017. godine.

Vembanjama je nedavno upravo protiv Voriorsa odigrao sjajan meč koji je, osim sa 31 poenom, 5 asistencija, 4 krađe, garnirao i sa tri blokade.

"Kada vidite igrače da napadaju obruč i možda imaju priliku za polaganje, a onda se okrenu... Zaista je problem uopšte postići takve poene, čak i kada je Vembi iza vas, sama ta činjenica vam otežava put. Krenete na polaganje, a onda vidite Vembija i odustanete. Ne znam u kojoj je laboratoriji napravljen ali moraću da napravim sina u toj laboratoriji jer taj momak je neverovatan".



 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu