Nova vest
Košarka 12

28.3.2024.

23:25

Kukoč: Ne sumnjam da bi Obradović uspeo u NBA

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč iz prvih redova je posmatrao meč 32. kola Evrolige između Partizana i Olimpijakosa u Beogradu (69:74), posle kog je govorio o Željku Obradoviću.

Izvor: Sport Klub

Srdjan Stevanovic/Starsport

Prema njegovom mišljenju, trener Partizana bi mogao da radi u NBA ligi.

"Bilo mi je strašno drago što su ga u Splitu dočekali tako. Nije tajna da je on možda i najbolji trener ikada, pogotovo u poslednjih 20 godina. Znao ju je i kad je bio plejmejker reprezentacije. Nema dileme o kakvom se treneru radi. Ima puno igrača koji su samo igrali, ali on je bio zainteresovan i za trenerski posao. Ne sumnjam da bi on uspeo i u NBA. Ako se uzme njegovo košarkaško znanje sigurno bi uspeo. Ako se uzme njegov način komunikacije, ne znam da li bi igrači u Americi istpeli to, mada je to do njih", rekao je Kukoč u razgovoru za "Sportklub".

Publika u "Beogradskoj areni" ga je dočekala ovacijama.

"Hvala im na tome. Svaki put su me sjajno dočekali u Beogradu. Ne može se uvek ni pobediti, atmsofera je bila samo takva. Svi igrači imaju želju da igraju dobro u ovkvoj atmsoferi, samo neke igrače pogodi malo više. Imao sam osećaj da Partizan kontroliše utakmicu, bilo je 13 razlike i pomalo me je iznenadilo nonšalantno dodavanje i izgubljene lopte. Agresivnom odbranom je Olimpijakos okrenuo meč na svoju stranu. Partizan je posle izgubio ritam, igrači su polagali zicere, to se ne bi smelo dešavati. Kad uđeš u zadnja dva minuta u egalu, ekipa koja ima momentum nađe način da dobije utakmicu. Partizan je imao dobre šuteve na rakju, ali su izašli iz obruča. Kada se sve sagleda, Grci su zaslužili pobedu", dodao je Kukoč.

Pre večerašnje, poslednja utakmica Evrolige koju je gledao je bila prošle sezone u plej-ofu između Partizana i Reala.

"Da budem iskren, dosta mi je košarke. Pogledam po neku utakmicu, kod nas još traje sezona, nemam neku veliku želju. Mislim da je zadnja utakmica Evrolige koju sam gledao skoro je bila ona od prošle godine između Partizana i Reala u plej-ofu. Oni koji znaju moraju znati da se takve utakmice moraju rešiti slobodnim bacanjima, da se ne gube lopte na dribling", zaključio je Kukoč.

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve