Nova vest
Košarka 3

28.3.2024.

12:03

Sferopulos: Znamo da naša misija nije laka

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo očekivanja pred duel s Real Madridom.

Aleksandar Stajkovac
Srđan Stevanović/Starsport

Crveno-beli gostuju aktuelnom šampionu Evrolige, u petak od 20 časova i 30 minuta, u okviru 32. kola elitnog takmičenja.

"Očekujemo tvrdu utakmicu, naravno. Jedna od najtežih utakmica za igru. Oni su aktuelni šampioni Evrolige i favoriti da osvoje ponovo. Imamo tešku misiju, ali idemo da se borimo."

Ključno za pobedu u Madridu?

"Moramo da igramo dobru odbranu, jer ako dozvolimo Madridu da nađe dobar ofanzivni ritam i postigne dosta poena, biće teško da nastavimo da pogađamo protiv njih."

Kakva je motivacija, s obzirom na to da Zvezda nema šanse za plej-in?

"Mislim da motivacija igrača drugačija sada, ali mi se borimo za Crvenu zvezdu, za što više pobeda. Nije bitno gde i protiv koga igramo. Znamo da naša misija nije laka, ali moramo da se borimo. Ovo je kako se svi pripremaju mentalno da odigraju dobru utakmicu."

Zdravstveni bilten.

"Topić i Tompkins ne putuju, trenirali su samo individualno. Tompkins je odradio deo treninga sa ekipom, ali još nije spreman. Ostali će da putuju", rekao je Sferopulos i dodao se da ni Jago ne putuje s ekipom.

Topićev oporavak je potrajao duže nego očekivano. Kada će biti spreman?

"Poslednji stadium njegovog oporavka, počeo je da trenira sa loptom individualno. Polako ćemo ga uvoditi u ekipne treninge, prvo bez kontakta, posle i sa, pa će biti spreman da igra", zaključio je Sferopulos.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve