Nova vest
Košarka 11

25.3.2024.

12:44

Obradović otkrio filozofiju: Mrzim to, tada igrač ostaje na klupi VIDEO

Željko Obradović bio je prvi trener koji je govorio u novoj emisiji "Euroleague Masterminds".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
David Damjanović/Starsport

Trener košarkaša Partizana pričao je o tome šta je njemu važno u trenerskom poslu, čemu posvećuje pažnju, kao i o tome šta ga posebno nervira kada je u pitanju rad sa igračima.

"Trener sam postao 1991. godine, a sada je 2024. i košarka se mnogo promenila u tom periodu.ono što ja želim jeste da moj tim koristi svoje kvalitete i da igraju pametno. Morate da razmišljate o svemu i osnovni mali detalji prave razliku po mom mišljenju", rekao je Obradović.

Tokom dugogodišnje karijere devet puta je bio šampion Evrope na klupskom nivou.

"Imao sam veliku priliku da učim od mog profesora Aleksandra Nikolića. On je veoma brinuo o detaljima. Verovatno zbog njega i ja pridajem značaj detaljima", objasnio je Obradović.

Najtrofejniji stručnjak Evrope potom je istakao još jednu važnu stvar u trenerskom poslu.

"Veoma je važno da vidite kako vaš igrač reaguje na treningu, jer je trening veoma važan. Ako radite dobro na treningu, bićete dobri i na utakmici. Mrzim kada moj tim nije koncentrisan na treningu. Kada vidim da igrač ili igrači nisu fokusirani, bolje da ga ostavim na klupi i nastavim sa ostalima", objasnio je Obradović.

Trener Partizana objasnio je i šta to mora da poseduje neko ko želi da se bavi ovom poslom.

"Da bi bio košarkaški trener, moraš mnogo da misliš, da posmatraš svoje igrače. Svki dan je prilika da naučiš nešto novo i da budeš bolji. mislim da je velika priliegija u životu da radiš nešto što voliš. Ja volim košarku i veoma sam srećan zbog toga što radim nešto štvo veoma volim", poručio je Obradović.

Obradović se sa Partizanom trenutno bori za plasman u plej-in, a do kraja takmičenja ostalo je još tri runde.

Partizan je na deobi 10. mesta sa Olimpijom iz Milana, Valensijom i Efesom, a svi imaju skor 14-17.

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

Tenis

Oglasio se Novak Đoković!

Novak Đoković oglasio se iz hotela, nakon što je u petak uveče doživeo neprijatnu situaciju prilikom izlaska sa terena u Rimu.

B92.Sport

0:37

7 h

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Microsoft opet hoće da vam "uvalja" Binga

Uskoro stižu korisna unapređenja u Snipping Tool aplikaciju za Windows 11, ali čini se da uz to dolazi i jedno neprijatno iznenađenje: Microsoft pokušava i ovde da krišom ubaci Bing pretraživač.

Tech Radar

19:03

13 h

Novo Sport Video Menu