Nova vest
Košarka 0

22.3.2024.

21:30

Banki: Pripremali smo za drugačiji tip meča

Trener Virtusa iz Bolonje Luka Banki je izneo utiske posle poraza od Crvene zvezde.

Aleksandar Stajkovac
Peđa Milosavljević/Starsport

Crveno-beli su savladali ekipu iz Bolonje u "Beogradskoj areni", rezultatom 94:79, u okviru 31. kola Evrolige.

"Čestitamo Zvezdi na pobedi. Imali su veći kontinuitet. Nije bio level koji smo očekivali. Kontrolisali su igru u odbrani od starta. Napravili su prednost zahvaljujući kreativnosti bekova i atleticizmu visokih igrača. Utakmica je bila u egalu u 61:61, ali je Zvezda napravila 11:0 seriju i to je bilo preteško za nas da se vratimo. Omašili smo neke šuteve, falilo nam je ritma i samopouzdanja. Tako je veoma teško da se kontroliše ritam. Pripremali smo se za drugačiji tip meča, ali je njihov talenat došao do izražaja", rekao je Banki.

Loš dan za Virtus?

"Znali smo da Crvena zvezda ima mnogo kvalitetne igrače. Morali smo da zaustavimo njihove bekove koji su imali odlično veče, Nedovića, Teodosića. Kada smo to uspeli, onda su dolazile do izražaja atletske sposobnosti tima. Imamo talentovanu ekipu, ali smo izgubili identitet u odbrani. Na tome moramo da radimo".

O Teodosiću.

"Miloš je kao i uvek... Videli smo šta od njega možemo da očekujemo. Znamo da nije u najboljem zdravstvenom stanju, ali je aktivirao ofanzivni potencijal Zvezde."

Dobrić?

"Teška sezona za njega, s obzirom da vuče povredu od leta. Imao je tešku utakmicu u Kaunasu pre dva dana. Verujemo u njega.

Veći broj skokova i šuteva.

"Kada pročitaš brojeve, moraš da pogledaš procente šuta. Kada su oni loši, broj skokova u napadu jeste veći. Nismo bili dovoljno precizni. Pravili smo greške u napadu. Nismo bolje koristili situacije pod košem", zaključio je Banki.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Vraća se Nokia 3210

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

B92

16:00

14 h

Novo Sport Video Menu