Nova vest
Košarka 1

13.3.2024.

13:45

Hanga: Ne smemo da odustanemo - naši navijači to ne zaslužuju

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga pred meč sa Makabijem u 29. kolu Evrolige želi energiju od navijača i želi prekid serije poraza.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Hanga će predvoditi oslabljenu spoljnu liniju ekipe, bez Teodosića i Topića (ne igra ni Tompkins), u četvrtak od 19 sati protiv Makabija.

Duel sa Izraelcima je prvi od tri vezana koji će crveno-beli odigrati pred svojim navijačima, nakon čega slede dueli sa Panatinaikosem i Virtusom.

Čak i tri pobede u ovim utakmciama neće Zvezdi mnogo pomoći da popravi situaciju, jer plasman u doigravanje odavno ne zavisi samo od njih. 

Ali, motiv, želja i dalje su jaki kod igrača. Mora biti tako.

"Da, igramo protiv Makabija, ekipe koju smo pobedili u prvom duelu. Očito, sada smo u situaciji da ništa nije u našim rukama kada je reč o plasmanu u plej-in ili plej-of. Ali, u svakom slučaju, imamo četiri uzastopna poraza i moramo se vratiti na pobednički put", kaže Hanga.

Meč sa Makabijem važan je, kaže Hanga, i iz ugla uigravanja tima pred najvažniji deo sezone - plej-of regionalnog takmičenja.

"Za naš fokus sada je očito važno što smo se bolje upoznali i što unapređujemo igru defanzivno i ofanzivno za završnicu ABA lige i plej-of. Od početka sezone svaka utakmica nam je važna bez obzira na to da li se nešo u međuvremenu promenilo u pogledu šansi da prođemo dalje. Želimo pobedu pred našim navijačima".

Hanga ujedno poziva navijače da napune tribine Arene.

"Tokom čitave sezone dobijamo energiju od njih, stalno nas podržavaju, nadam se da će tako i sutra. Kao što sam rekao, ne odustajemo, iako nemamo mnogo šansi u Evroligi. Još šest utakmica je ostalo do kraja, dug je to put. Imamo još mesec dana da završimo regularni deo sezone u ABA ligi i Evroligi i ne želimo da odustanemo, to ne zaslužujemo ni mi, ni naši navijači"

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu