Nova vest
Košarka 135

25.5.2024.

12:45

Nove vesti iz Evrolige – Zvezda ima prioritet nad Partizanom?

Pojedina grupa novina je dobila priliku da razgovara sa Paulijusom Moteijeunasom i predsednikom Evrolige Dejanom Bodirogom, gde se govorio o statusu srpskih klubova u eliti.

Izvor: Eurohoops

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Već nego vreme se vodi polemika da li će Crvena zvezda i Partizan igrati u najjačem evropskom takmičenju.

Specijalizovani košarkaši portal "Jurohups" je bio prisutan razgovoru i preneo je reči Litvanca.

"Srpski tržište je neverovatno i veoma važno za Evroligu", rekao je Moteijeunas, ali se nadovezao na završnicu ABA lige.

"Niko ne želi ono što smo videli na nedavnom finalu ABA lige, to ni za koga nije dobro. Ukupan utisak za prisustvo dva srpska tima je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u lokalnoj ligi ne pomaže", dodao je Litvanac.

Moteijeunas je praktično ovim rečima priznao da oba sprska kluba zaslužuju mesto u Evroligi, a objasnio je i ono što se znalo, a to je da po statutu šampion ABA lige ne dobija direktno mesto u takmičenju.

Na to se nadovezao Dejan Bodiroga, koji je uz osmeh dodao:

"Nemaju vajld kard, ali imaju prioritet da dođu do mesta".

Kako prenosi "Jurohups", to praktično znači da Crvena zvezda ima mesto za sledeću sezonu, a Partizan da čeka sa još tri kandidata za tri pozivnice, a to su Virtus Bolonja, Alba iz Berlina i Valensija.

Podeli:

Komentari 135

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 135

Podeli:

Tenis

Švjontek: "Neće biti problema"

Prva teniserka sveta Iga Švjontek rekla je danas da ne očekuje probleme kada se tokom sezone na travi vrati na šljaku na olimpijskom turniru u Parizu.

Beta

23:50

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu